Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Merkele: Vācija atrodas koronavīrusa pandēmijas sākumā

Vācija joprojām atrodas koronavīrusa pandēmijas sākumā, un tai ar to būs jādzīvo vēl ilgu laiku, ceturtdien paziņoja kanclere Angela Merkele.

"Mēs nedzīvojam pandēmijas beigu fāzē, bet joprojām esam tās sākumā," uzrunājot Bundestāga deputātus, norādīja kanclere.

"Mēs esam ieguvuši laiku," sacīja Merkele, norādot, ka tas ticis izmantots, lai stiprinātu Vācijas veselības aprūpes sistēmu. 

Pēc sarunām ar reģionu līderiem Merkele pagājušajā nedēļā nāca klajā ar valsts mēroga vadlīnijām, ļaujot darbu atsākt daļai Covid-19 uzliesmojuma dēļ slēgto veikalu un uzņēmumu, vienlaikus uzsverot, ka sejas masku valkāšana, esot cilvēkos, ir "ļoti ieteicama".

Vācijā kopš uzliesmojuma sākuma inficēšanās ar Covid-19 vīrusu apstiprināta 148 046 cilvēkiem, bet pēdējās diennakts laikā viņu skaits pieaudzis par 2352.

Izveseļojušies 103 300 cilvēku, bet no dzīves aizgājuši 5094 sasirgušie. Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits diennakts laikā pieaudzis par 215.

Ceturtdien izplatītie pētījumu centra Infratest dimap sabiedriskās domas aptaujas dati liecina, ka 74% vāciešu atbalsta sociālo kontaktu ierobežošanas pasākumus, tiesa gan, atbalsts pēdējā laikā ir nedaudz mazinājies. Vislielāko atbalstu sociologi fiksējuši marta beigās, kad tas sasniedza 87%, vēsta mediju grupas Funke izdevumi.

Lēnām pieaug to cilvēku skaits, kas ierobežojošos pasākumus uzskata par pārmērīgiem. Šobrīd šādu cilvēku proporcija ir 18%, pirms Lieldienām tādu bija 14%, bet uzreiz pēc svētkiem - 17%.

Mazāk kļuvis cilvēku, kas baidās no inficēšanās sekām ar koronavīrusu. Marta beigās šādas bažas bija katram ceturtajam respondentam, bet jaunākajā pētījumā - vien 19% aptaujāto.

 

Top komentāri

Itamars Toledano
Merkele ir viena no retajiem, kas ir Dieva IZREDZĒTA. Par to liecina viņas vārdi un sirds, jo šī praviete ir izcili vieda un saprātīga, un ne par velti visi salašņu un plānprātīgo bari viņu nicina. Tā tas ir bijis no cilvēces pirmsākumiem: muļķi nepanes dižo, krietno un gudro, jo tas ir kā BRŪCE pašu muļķībai un nelietībai. Kas par brīnumu, ja Dievs dod viņai saprašanu par notikumu virzību un attīstību nākotnē, ja Dievs VIENMĒR to ir darījis tieši tā?
haha
h
Korona afēra turpinās ar uzviju!!!
Ak, Leta
A
Īstenībā vinja runāja par KRĪZES sākumu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē