Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ministrs: Koronavīrusa pandēmija Vācijā pakļauta kontrolei

Pateicoties pasākumiem, kas tika īstenoti koronavīrusa uzliesmojuma sākuma stadijā, pandēmija šobrīd Vācijā ir "pakļauta kontrolei", piektdien paziņojis veselības ministrs Jenss Špāns.

Marta vidū noteiktie ierobežojumi, lai panāktu, ka cilvēki uzturas mājās, bijuši sekmīgi, žurnālistiem Berlīnē norādīja ministrs. "Inficēšanās skaitļi ir būtiski sarukuši, īpaši attiecībā uz salīdzinošo pieaugumu dienas mērījumā. Šis uzliesmojums šodien ir pakļauts kontrolei."

Roberta Koha slimību kontroles institūts (RKI) ceturtdien atklātībai nodeva datus, kas liecina, ka Vācijā katrs slimības pārnēsātājs inficē mazāk nekā vienu cilvēku un slimības izplatīšanās līmenis no cilvēka uz cilvēku nokritis līdz atzīmei 0,7.

Kanclere Angela Merkele trešdien pavēstīja, ka mazie veikali varēs atsākt darbu ar nākamo nedēļu, bet skolas daļai skolēnu durvis vērs 4.maijā.

Citi ierobežojumi paliks spēkā, un publiskās vietās arī turpmāk būs aizliegts pulcēties vairāk nekā diviem cilvēkiem vienkopus, arī lieli publiskie pasākumi būs aizliegti.

Top komentāri

Itamars Toledano
Tam var ticēt. Īpaši, ja ņem vērā, ka inficētie Vācijā ir tik pat daudz, cik Francijā, toties, mirušo - desmit reizes mazāk!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē