Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācijas aizsardzības ministre: Eiropas aizsardzība nav iespējama bez ASV

Vācijas aizsardzības ministre Annegrēta Krampa-Karenbauere otrdien apšaubījusi Francijas prezidenta Emanuela Makrona nostāju Eiropas aizsardzības jautājumā, uzsverot, ka Eiropai ir nepieciešamas Savienotās Valstis, lai tā varētu sevi aizsargāt.

"Ideja par Eiropas stratēģisko autonomiju iet pārāk tālu, ja tā pāraug ilūzijā, ka mēs varam garantēt drošību, stabilitāti un pārticību Eiropā bez NATO un bez ASV," sacīja Krampa-Karenbauere.

Makrons līdzīgus Krampas-Karenbaueres izteikumus pirmdien raksturoja kā vēstures nepareizu interpretāciju un aicināja Eiropu ieņemt suverēnāku lomu aizsardzības jautājumos.

Krampa-Karenbauere sacīja: "Mēs vēlamies, lai Eiropa ir spēcīgs partneris ASV uz vienlīdzīgiem pamatiem, nevis protežē, kam nepieciešama palīdzība." Taču viņa uzsvēra ASV nozīmīgumu Eiropas drošības garantēšanā.

Bez ASV kodolieročiem un tradicionālajām aizsardzības spējām Vācija un Eiropa nevar sevi aizsargāt, uzsvēra ministre.

Viņa norādīja uz faktu, ka Eiropa ir gandrīz pilnībā atkarīga no Vašingtonas ballistisko raķešu aizsardzības un arī lielākā daļa kodolieroču atrodas ASV arsenālā.

"Saskaņā ar nopietnām aplēsēm būtu nepieciešamas desmitgades, lai to visu kompensētu, un mūsu pašreizējie budžeti kļūtu vairāk nekā pieticīgi," sacīja Krampa-Karenbauere.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē