Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācijas ministrs: Tramps radījis "pasaules mēroga vakuumu"

ASV prezidenta Donalda Trampa izolacionisma politika pasaulē radījusi vakuumu, trešdien paziņoja Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss, vienlaikus mudinot Eiropas valstis apvienoties, lai aizpildītu tukšumu, ko rada ASV atkāpšanās no globālajām saistībām, kas gadu desmitiem stiprinājušas transatlantiskās attiecības.

"Prezidenta Trampa laikā Atlantijas okeāns kļuvis plašāks. Trampa izolacionisma politika radījusi pasaules mēroga vakuumu, ko it īpaši varēja sajust pēc G7 samita," uzrunā Berlīnē sacīja Māss.

"Ātrums, ar kādu mums Eiropā jāapvieno spēki, ir lielāks nekā jebkad agrāk. Tāpēc mūsu kopīgajai atbildei uz saukli "Amerika pirmajā vietā" jābūt "Eiropa ir vienota".

Tramps pēc nule kā notikušā G7 valstu līderu Kanādas samita noslēguma negaidīti atsauca ASV atbalstu samita noslēguma komunikē. Tas bija pirmais šāds gadījums "lielā septītnieka" vēsturē.

Tramps arī vietnē Twitter uzbruka Kanādas premjeram Džastinam Trudo, apsūdzot viņu negodīgumā, un atsauca Vašingtonas atbalstu samita beigu paziņojumam, kurā pausta apņemšanās cīnīties ar protekcionismu.

Top komentāri

Kopcik!
K
Un kādu vakuumu radāt jūs vācieši slēdzot dīlus ar Krieviju, neievērojot ne tikai citu Eiropas valsts, bet pat ES valstu intereses?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē