Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Citi

Paraolimpiete Diāna Krūmiņa: Ne vienmēr vajag daudz naudas, lai publiskas vietas cilvēkiem ar invaliditāti būtu pieejamākas

Paraolimpiete Diāna Krūmiņa atzīst – neiztīrītas ielas šobrīd ir vislielākais pieejamības šķērslis, un ne jau tikai cilvēkiem ratiņkrēslos, bet arī vecākiem ar bērnu ratiņiem, senioriem un patiesībā jebkuram gājējam. Tomēr, kaut arī pieejamības izaicinājumu netrūkst, Diāna saka – ir lieliski piemēri, kam varētu sekot ikviens. Sportiste kādu laiku ir dzīvojusi Vācijā, kas sadzīviski daudzējādā ziņā par krietnu soli apsteidz Latviju, tomēr cilvēki ratiņkrēslos arī tur saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem kā Latvijā, tāpēc pastāvīgi pieejamības uzlabojumi ir vajadzīgi visur. Un ne vienmēr nepieciešamas lielas investīcijas, lai to paveiktu!

Latvijas Olimpiskās vienības valdē darbosies Nātriņš un Cīrule

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lūguma sasauktajā Latvijas Olimpiskā vienības (LOV) ārkārtas dalībnieku sapulcē, kas notika pērnā gada 29.decembrī, par LOV valdes locekļiem apstiprināts konkursa kārtībā izraudzītais Daniels Nātriņš un līdz šim valdes locekļa amatu pildījusī Līga Cīrule, informē ministrijā.

Razma PČ šautriņu mešanā sasniedz trešo kārtu

Latvijas pārstāvis Madars Razma ceturtdien Londonā Profesionālās šautriņu korporācijas (PDC) rīkoto pasaules čempionātu šautriņu mešanā sāka ar uzvaru un trešās kārtas cīņā tiksies ar pasaules čempionu Maiklu Smitu.

Ar likumu aizliegs Latvijas izlasēm spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas izlasēm

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Sporta likumā, kuros atbilstoši Sporta apakškomisijas vadītāja Dāvja Mārtiņa Daugavieša (JV) priekšlikumam paredzēts noteikt, ka Latvijas izlasēm aizliegt spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm, ja tās piedalās sacensībās zem sava karoga vai neitrālā statusā.