Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Citi

Jaunie Livonia spēlētāji debitējuši spēcīgajā Gruzijas regbija līgā; gruzīni vērtē ļoti atzinīgi

Pirms dažām dienām Gruzijas, kas kopš 2003. gada regulāri spēlē Pasaules kausa finālturnīrā, pirmās līgas kluba Kutaisi "Bagrati" sastāvā aizvadījuši pirmo spēli divi no trim perspektīvajiem “Livonia” jaunajiem regbistiem. Viņu sniegumu spēlē, atdevi treniņos un perspektīvas nākotnē ļoti atzinīgi vērtē gruzīnu speciālisti, informē “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Tiešajiem konkurentiem gatavojas ar pastarīšu sakaušanu © DIENA

Jaunā galvenā trenera Heiki Lūkonena vadībā ar graujošu uzvaru pār Lihtenšteinu ceļu uz 2024. gada pasaules čempionāta finālturnīru sākuši Latvijas florbolisti. Liepājā notiekošajā kvalifikācijas turnīrā tā potenciāli vājākā komanda Lihtenšteina tika pārspēta ar 29:3, taču izšķirošās spēles vēl ir priekšā. Izšķiroša nozīme būs ceturtdien paredzētajai cīņai ar Vāciju un, iespējams, arī sestdien plānotajai spēlei par vietu

FOTO: RK Livonia regbija popularizēšanai sarīkojusi jau divus atklātos koptreniņus

Viens no vadošajiem Baltijas regbija klubiem Livonia šogad jau sarīkojis divus atvērtos ģimeņu un draugu koptreniņus regbijā, kas norisinājušies Rimi Olimpiskā centrā Rīgā un kuru ietvaros notikuši arī miniturnīri jaunāko jauniešu vecuma regbistiem, tādējādi pulcējot kuplu apmeklētāju loku un popularizējot šo ļoti interesanto komandu sporta spēli, informē RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Paraolimpiete Diāna Krūmiņa: Ne vienmēr vajag daudz naudas, lai publiskas vietas cilvēkiem ar invaliditāti būtu pieejamākas

Paraolimpiete Diāna Krūmiņa atzīst – neiztīrītas ielas šobrīd ir vislielākais pieejamības šķērslis, un ne jau tikai cilvēkiem ratiņkrēslos, bet arī vecākiem ar bērnu ratiņiem, senioriem un patiesībā jebkuram gājējam. Tomēr, kaut arī pieejamības izaicinājumu netrūkst, Diāna saka – ir lieliski piemēri, kam varētu sekot ikviens. Sportiste kādu laiku ir dzīvojusi Vācijā, kas sadzīviski daudzējādā ziņā par krietnu soli apsteidz Latviju, tomēr cilvēki ratiņkrēslos arī tur saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem kā Latvijā, tāpēc pastāvīgi pieejamības uzlabojumi ir vajadzīgi visur. Un ne vienmēr nepieciešamas lielas investīcijas, lai to paveiktu!