Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hokejs

Makdeividam pieci punkti Oilers uzvarā pār Flyers

Ar pieciem punktiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā otrdien izcēlās uzbrucējs Konors Makdeivids, bet viņa pārstāvētā Edmontonas Oilers vienība savā laukumā ar 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) pārspēja Filadelfijas Flyers komandu.

Hokeja juniori izstājas no turnīra ceturtdaļfinālā © DIENA

Bez nopietnas pretestības, bet kopumā augsta vieta un uzdevums izpildīts. Latvijas junioru hokeja izlase līdz 20 gadu vecumam (U20) Zviedrijas pilsētā Gēteborgā pasaules čempionāta (PČ) elitē ceturtdaļfinālā zaudēja galvenajiem favorītiem ASV vienaudžiem ar 2:7. Dans Ločmelis guva abus vārtus. Latvijas juniori galīgajā vērtējumā ieņēma 8. vietu, kas ir otrais visu laiku labākais rezultāts. 2022. gada PČ Latvijas U20 izlase pēc zaudējuma Zviedrijai ceturtdaļfinālā ar 1:2 bija 7. vietā.

Ločmelis: Nevar ļaut amerikāņiem sajust spēli

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases uzdevums pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā ir neļaut pretiniecei ASV sajust spēli, pēc pirmdienas treniņa sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) atzina valstsvienības kapteinis Dans Ločmelis.

Ābols: Mums līdz kanādiešiem ir ļoti tālu

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase trešdien pasaules junioru čempionāta otrajā mačā piedzīvoja sagrāvi 0:10 cīņā ar kanādiešiem un valstsvienības galvenais treneris Artis Ābols pēc zaudējuma atzina, ka atšķirība spēlētāju meistarības līmenī ir pārāk liela.