Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tehnoloģijas

Vēl var paspēt ielēkt dronā uz nākotni © DIENA

Lai arī dažādas analītikas kompānijas ziņo par atšķirīgiem skaitļiem, raksturojot bezpilota lidaparātu (dronu) tirgu un tā dažādās nišas, viens ir neapšaubāmi skaidrs – to un saistītās nozares gaida kosmiska izaugsme turpmākajos piecos līdz desmit gados.

Skolēni datorspēles Minecraft vidē veidos Baltijas valstu ainavas

Šonedēļ starptautiskās kampaņas Hour of Code ietvaros nevalstiskā organizācija Look at the World sadarbībā ar Microsoft organizē Baltijas mēroga sacensības, kuru laikā skolēni Minecraft vidē veido Baltijas valstu ainavas, portālu Diena.lv informēja Microsoft komunikācijas vadītāja Baltijā Kristīne Mennika.

LMT vēl nav izdevies novērst problēmu ar Google meklētāju(8)

Problēma, kuras dēļ meklētājprogramma Google no Latvijas Mobilā telefona (LMT) mobilo datu tīkla nākošos meklēšanas pieprasījumus uzskata par robota ģenerētiem, un tādējādi prasa ievadīt burtu kodu, vēl nav pilnībā novērsta, aģentūru LETA informēja uzņēmuma preses sekretāre Elīna Lidere.

Konstatēts jauns izspiedējvīrusa Locky paveids(1)

Antivīrusu programmu eScan izstrādātāji brīdina par jaunu izspiedējvīrusa Locky paveidu, kas šifrētajiem failiem izmanto paplašinājumu "zzzzz" un uzbrukumos lietotājiem izmanto ģeolokāciju, portālu Diena.lv informēja eScan izplatītāja pārstāvji.

Latvieši datorspēlēm gadā atvēl 22 miljonus eiro

Latvijas iedzīvotāji datorspēlēm gada pirmajos desmit mēnešos atvēlējuši 22 miljonus eiro, liecina NewZoo Global Games Market Report dati. Latvija atrodas 42. vietā pasaulē pēc datorspēļu pārdošanas rādītājiem uz vienu iedzīvotāju.

Kibernoziedznieki iekārtu uzbrukumiem izmanto ievainojamas vietnes

Izmantojot ievainojamas tiešsaistes vietnes, kas uzturētas uz novecojušas satura vadības sistēmas versijas, kibernoziedznieki uzbrukuši apmeklētāju ierīcēm, teikts informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas Cert.lv pārskatā par nedēļas drošības incidentiem.

IT zināšanās pirmā nepieciešamība

Lai gan Eiropas Savienībā absolventu skaits zinātnes, tehnoloģiju un matemātikas (STEM) specialitātēs ir audzis, pētījumi rāda, ka gandrīz pusei eiropiešu trūkst digitālo pamatprasmju. Tajā pašā laikā cilvēki, kuri spēj strādāt ar tehnoloģijām, turklāt ir ar attīstītu eksakto un algoritmisko domāšanu, darba devējiem nepieciešami arvien vairāk.

Ford joprojām domā pārvietot daļu ražošanas uz Meksiku

ASV autobūves kompānija Ford Motor Co. joprojām plāno pārvietot daļu ražošanas uz Meksiku, neskatoties uz Donalda Trampa ievēlēšanu Savienoto Valstu prezidenta amatā, kurš šādu ieceri nosodījis un draudējis noteikt apjomīgas nodevas automašīnu importam.

LMT sāk mājas viedtelevīzijas tirdzniecību

Telekomunikāciju operators Latvijas Mobilais telefons (LMT) noslēdzis LMT mājas viedtelevīzijas testus un šodien sāks tās tirdzniecību, aģentūrai LETA sacīja LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.