Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tehnoloģijas

9 no 10 ienākošajiem e-pastiem ir mēstules(16)

Kā liecina Inbox dati, 95% no ienākošo e-pastu plūsmas ir mēstules. Vidēji reizi mēnesī tiek veikti kiberuzbrukumi, kurus uzņēmuma aizsardzības sistēmas sekmīgi novērš. Izejošie e-pasti praktiski nesatur kaitnieciskas vēstules un vīrusus.

Kickstarter kampaņā startē Latvijā radīts robotu start-up(1)

Latvijā radīts jauns, inovatīvs start-up uzņēmums, kas ražo programmējamus cīņas mini robotus. Uzņēmums Robot-Nest nupat uzsācis pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter kampaņu tās cīņu robota SumoBOY masu ražošanas finansēšana ar mērķi padarīt sumo robotu sacensības populārākas globālā mērogā un veicināt programmēšanas un elektronikas pamatu apguvi jauniešu vidū, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvis Edgars Dudko. 

Ikviens Facebook lietotājs ir vidēji 3,57 paziņu attālumā no jebkura cita lietotāja

Sociālajā tīklā Facebook ikviens lietotājs ir vidēji 3,57 paziņu attālumā no jebkura cita lietotāja, noskaidrots jaunā pētījumā.Facebook pārbaudīja pieņēmumu, ka katrs cilvēks caur ne vairāk kā sešām paziņām ir saistīts ar jebkuru citu cilvēku pasaulē. Taču sociālā tīkla pētījumā tika izskaitļots, ka tā lietotāju pulkā vidējais radītājs ir tikai 3,57.

VIDEO: Igaunijas uzņēmums ar inovatīvu militāro tehniku piesaka sevi izstādē Singapūrā(12)

Igaunijas militāro tehnoloģiju uzņēmums Milrem otrdien starptautiskajā izstādē Singapore Airshow 2016 sevi piesaka ar pasaulē pirmo modulāro hibrīda tālvadāmo sauszemes transporta platformu THeMIS (Tracked Hybrid Modular Infantry System), portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.THeMIS ir universāla transporta platforma, kas var kalpot ne tikai smagu kravu pārvadāšanai kaujas laukā, bet arī tikt aprīkota ar no attāluma vadāmām ieroču sistēmām, tādējādi kaujās samazinot operatīvo risku karavīriem un palielinot karaspēka vienību kaujas spējas.

Konferencei Subject: Creativity varēs internetā sekot līdzi ar virtuālo dalībnieka karti

Jau šo piektdien, 19. februārī, no pulksten 11.00 līdz 18.30 ikvienam konferences Subject: Creativity interesentam būs iespēja vērot konferenci maksas tiešraidē internetā, iegādājoties virtuālo biļeti.  20 Latvijā un pasaulē atzītu personību veiksmes stāsti, kuri piedāvās paskatīties uz dažādu nozaru aktualitātēm caur savu pieredzes prizmu, ar savu piemēru iedvesmojot arī klausītājus uzdrīkstēties un noticēt sev.

Vēdera mikrobi palīdz lāčiem ziemas miegā(1)

Pētnieki atklājuši, ka lāču gremošanas sistēmas mikroflorā ir novērojamas izmaiņas, kas pakārtotas gada laikiem, vēsta BBC. Atklājumi varētu palīdzēt zinātniekiem labāk izprast lāču ziemas miegu. 

iPhone tirdzniecības apjomam lēnākā izaugsme kopš 2007.gada(4)

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Apple Inc. šā biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 18,4 miljardu dolāru (16,9 miljardu eiro) tīro peļņu un tas ir par 2% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Par spīti skeptiķu šaubām, mākoņdatošanai paredz iespaidīgu attīstību © DIENA(11)

Šoruden Ķīnas gigants Huawei Technologies, viens no pasaulē lielākajiem telekomunikāciju aprīkojuma un mobilo ierīču ražotājiem, nāca klajā ar paziņojumu, ka tuvāko piecu gadu laikā ieguldīs aptuveni vienu miljardu ASV dolāru (0,92 miljardus eiro) mākoņdatošanas risinājumu virzīšanai un to pievilcības paaugstināšanai kompānijas klientu acīs.