Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Šlesers ar Bartaševiču vienojas par kopīgu startu pašvaldību vēlēšanās nākamgad

Saeimas opozīcijas partija Latvija pirmajā vietā (LPV) un bijušā Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča dibinātā partija Kopā Latvijai startēs kopā 2025.gada pašvaldību vēlēšanās.

Kā aģentūru LETA informēja LPV, 18.maijā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", partiju valdes priekšsēdētāji Ainārs Šlesers un Bartaševičs parakstīs vienošanos par sadarbību.

Kā norāda LPV, partiju vienošanās tekstā pausts, ka abas puses "kategoriski nosoda" valdības iniciēto Rēzeknes pašvaldības domes atlaišanu, kuras "patiesais mērķis ir bezkaunīgi aizvietot iedzīvotāju vēlētus pārstāvjus ar no augšas ieceltiem pagaidu administratoriem, kas rada bīstamu precedentu, lai politiski izrēķinātos ar jebkuru Latvijas pašvaldību".

Bartaševičs, lūdzot atklāt, kurš bija sadarbības iniciators, sacīja, ka tas "noticis dabiski". Pēc viņa paustā, gan politiskie spēki, gan vēlētāji ir pārāk sašķelti, tāpēc apvienošanās ir likumsakarīga. Turklāt vienoties par sadarbību politiķis aicina arī citus politiskos spēkus.

Bijušais Rēzeknes mērs uzskata, ka šāda sadarbība vēlētājiem dod signālu, ka politiskie spēki tiešām grasās strādāt iedzīvotāju labā, neskatoties uz to, ka abu politisko spēku elektorāts ne vienmēr ir viens un tas pats. Sadarbība arī ļauj "nepazust balsīm", jo tā nodrošina lielāku iespējamību, ka saraksta pārstāvji tiks ievēlēti.

LPV un "Kopā Latvijai" grasās startēt vēlēšanās visās Latgales pašvaldībās, Pierīgā, arī Rīgā un citās lielajās pilsētās.

Jau ziņots, ka Saeimā ir nonācis valdības virzītais Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojekts, taču tas pirms pirmā lasījuma neguva atbildīgās komisijas atbalstu pēc Saeimas Juridiskā biroja atzinuma, ka neesot juridiskā pamatojuma Rēzeknes domes atlaišanai.

Ar šo likumu plānots, ka Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir "demonstrējusi sistemātisku nekompetenci un veikusi apzināti prettiesiskas darbības, kas saistītas ar pašvaldības 2023.gada budžeta izstrādi, pieņemšanu un izpildi, kā arī 2024.gada budžeta izstrādi un pieņemšanu".

Kā ziņots, Bartaševiča vadībā pilsēta nonāca smagās ekonomiskās grūtībās, vairs nespējot pildīt savas finanšu saistības. 2023.gada rudenī Rēzeknes pilsētā tika konstatēti finanšu pārkāpumi, kas noveda pie nespējas segt finanšu saistības. Šādos apstākļos vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Bartaševiču atstādināja no amata. Viņš savu atstādināšanu ir apstrīdējis tiesā.

"Kopā Latvijai" sākotnēji centās panākt Rēzeknes domes atlaišanu un ārkārtas vēlēšanas, taču no valdības puses attiecīgi soļi nesekoja, tā vietā faktiski piespiežot Rēzeknes domes valdošo koalīciju tomēr pieņemt sabalansētu 2024.gada budžetu un ievēlēt jaunu domes priekšsēdētāju.

''Kopā Latvijai'' dibināta pērnā gada aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas