Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

SILTUMSŪKŅI GAISS-GAISS

Siltumsūkņi gaiss-gaiss ir energoefektīvs sildīšanas un dzesēšanas risinājums, kas izmanto dabīgos resursus, lai saražotu siltumu vai nodrošinātu dzesēšanu. Siltumsūknis gaiss-gaiss ir ļoti ērts risinājums telpām, lai nodrošinātu tūlītēju sildīšanu vai dzesēšanu, bet ne tikai. Siltumsūkņi ir aprīkoti ar noderīgām funkcijām, kā piemēram gaisa attīrīšanu, kas iedarbīgi likvidē putekļus, pelējumu, ziedputekšņus un nevēlamas daļiņas

Kāds ir siltumsūkņu gaiss-gaiss darbības princips?

Siltumsūkņi gaiss-gaiss darbojas, izmantojot sūkņa principu, lai pārnestu siltumu no vienas vietas uz citu, izmantojot gaisu kā siltuma avotu un nodošanas elementu. Pamata darbības princips ietver siltuma pārnešanu. Šis process sākas ar iekštelpu gaisa pārnešanu, izmantojot siltumsūkņa iekšējo bloku. Pēc tam siltums tiek pārnests uz siltuma sūkņa ārējo bloku, kas izvada auksto gaisu ārpus telpām. Visbeidzot, siltums tiek atdots iekštelpās, nodrošinot sildīšanu. Siltumsūkņi gaiss-gaiss var darboties arī atpakaļējā režīmā, lai nodrošinātu dzesēšanu, pārvietojot siltumu no telpām uz apkārtējo vidi. 

Galvenās siltumsūkņa gaiss-gaiss priekšrocības.

Galvenie siltumsūkņu gaiss-gaiss priekšrocības ir to augstā energoefektivitāte un vides draudzīgums. Tie izmanto daudz mazāk enerģijas nekā tradicionālās apkures vai dzesēšanas sistēmas.

Priekšrocības:

1.    Energoefektivitāte: Šī tehnoloģija ir ļoti energoefektīva un samazina energijas rēķinus salīdzinājumā ar tradicionālām apkures un dzesēšanas sistēmām.

2.    Vides draudzīgums: Ņemot vērā, ka gaiss-gaiss siltumsūkņi izmanto dabiskus resursus un samazina oglekļa emisijas, tie ir videi draudzīgs apkures un dzesēšanas risinājums, kas palīdz mazināt ietekmi uz vidi.

3.    Universālums: siltumsūkņi gaiss-gaiss var tikt izmantoti gan apkures, gan dzesēšanas vajadzībām, padarot tos par universālu risinājumu gan mājas, gan komerciālās vai industriālās ēkas.

4.    Zemāks darbības troksnis: Salīdzinot ar dažiem citiem apkures un dzesēšanas risinājumiem, siltumsūkņi gaiss-gaiss parasti rada mazāk trokšņa, nodrošinot komfortablāku vidi telpās.

5.    Mazāka uzturēšanas vajadzība: Siltumsūkņi gaiss-gaiss prasa mazāk regulāras apkopes  salīdzinājumā ar citiem apkures un dzesēšanas sistēmu veidiem, kas var samazināt laika un naudas izmaksas.

Galvenie siltumsūknis gaiss-gaiss trūkumi.

Viens no galvenajiem trūkumiem ir efektivitātes samazināšanās zemās apkārtējās gaisa temperatūras apstākļos. Jo zemāka ir apkārtējā gaisa temperatūra, jo grūtāk siltumsūknim ir absorbēt siltumu no gaisa, kas var samazināt siltuma pārnešanas efektivitāti un izmaksas. Tas ir īpaši izteikts, ja apkārtējā gaisa temperatūra ir ļoti zema, piemēram, ziemas laikā. 

Trūkumi:

1.    Atkarība no ārējā gaisa temperatūras: Efektivitāte gaiss-gaiss siltumsūkņiem var svārstīties atkarībā no apkārtējās gaisa temperatūras. Ja apkārtējā gaisa temperatūra ir ļoti zema, siltumsūkņiem var būt grūtības nodrošināt pietiekamu siltuma pārnesi.

2.    Uzstādīšanas izmaksas: Sākotnējās uzstādīšanas izmaksas gaiss-gaiss siltumsūkņiem var būt augstākas nekā citiem apkures un dzesēšanas risinājumiem. Tas var būt svarīgs faktors, ja plānojat jaunas apkures sistēmas uzstādīšanu.

3.    Nepieciešamība pēc ārējām vienībām: Siltumsūkņiem gaiss-gaiss nepieciešama ārēja bloka uzstādīšana, kas var ietekmēt ēkas izskatu un prasīt papildu uzstādīšanas vietu.

Mitsubishi Electric siltumsūkņi

Ražotājs Mitsubishi Electric ir ieguldījis resursus tehnoloģiju attīstībā, lai izveidotu gaiss-gaiss siltumsūkņus, kas ir piemēroti arī ļoti aukstiem klimata apstākļiem, piemēram, Skandināvijas reģioniem. Šie uzlabotie siltumsūkņi ir paredzēti darbam ļoti zemās apkārtējās gaisa temperatūrās, nodrošinot efektīvu sildīšanu arī pie -35 C āra temperatūras. Āra temperatūrai pazeminoties siltumsūknis automātiski pielāgo hiper sildīšanas jaudu ņemot vēra ārtelpas temperatūru, iestatīto gaisa temperatūru un iekštelpu temperatūru.

MSZ-RW ziemeļu sērijas siltumsūknis.

MSZ-RW siltumsūknis gaiss-gaiss radīts Skandināvijas klimatam. Gaisa siltumsūknis MSZ-RW ar hiper sildīšanas funkciju atbilst A+++ klasei apkures režīmā (SCOP līdz 5,20) un A+++ klasē dzesēšanas režīmā (SEER līdz 11,2). Siltumsūknim ir iebūvets infrasarkano staru sensors. Infrasarkano staru (I-see) sensors lasa telpas un ķermeņa temperatūru, pielāgo un aprēķina funkcijas. I-see sensors nosaka Jūsu atrašanās vietu un ļauj iestatīt gaisa plūsmu Jūsu virzienā, jeb to novirzīt. Kā arī neaizmirsot par efektivitāti, siltumsūknim ir īpaši pielāgota funkcija, kas iespējo energoefektivitāti pie ekstremālām temperatūrām, samazinot elektroenerģijas patēriņu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti