Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Putins ieceļ Šoigu par Drošības padomes sekretāru, aizsardzības ministra amatam izvirza Belousovu

Krievijas diktators Vladimirs Putins svētdien iecēla līdzšinējo aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par Drošības padomes sekretāru, savukārt aizsardzības ministra amatam izvirzīja līdzšinējo pirmo vicepremjeru Andreju Belousovu, ziņo Kremļa preses dienests.

Aizsardzības ministrs amatā jāapstiprina parlamenta augšpalātai Federācijas padomei.

Putins arī ierosinājis Federācijas padomei atstāt amatos ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, iekšlietu ministru Vladimiru Kolokoļcevu, Federālā drošības dienesta (FSB) direktoru Aleksandru Bortņikovu, Ārējā izlūkdienesta (SVR) direktoru Sergeju Nariškinu un vairākas citas amatpersonas, kuras izvirza prezidents.

Jau ziņots, ka otrdien notika Putina inaugurācija Krievijas prezidenta amatā uz jaunu termiņu un pēc tam atkāpās premjerministrs Mihails Mišustins, kuru Putins atkārtoti izvirzīja valdības vadītāja amatam.

Nikolaju Patruševu, kurš bija Drošības padomes sekretārs kopš 2008.gada, bet pirms tam kopš 1999.gada bija FSB direktors, Putins atbrīvoja no amata "saistībā ar pāriešanu citā darbā". Netiek minēts, kāds būs viņa jaunais amats.

Šoigu bija aizsardzības ministrs kopš 2012.gada. Kopš 90.gadu pirmās puses viņš bija ārkārtējo situāciju ministrs, bet 2012.gadā pusgadu bija Maskavas apgabala gubernators.

68 gadus vecais Šoigu tiek uzskatīts par Putinam tuvu personu, viņs ir medījis un atpūties kopā ar diktatoru. Šoigu ir viens no valdošās partijas "Vienotā Krievija" dibinātājiem. Tomēr režīmu atbalstošie aktīvisti un blogeri viņu asi kritizē par Krievijas karaspēka neveiksmēm Ukrainā.

65 gadus vecais Belousovs, kurš pēc izglītības ir ekonomists, bija pirmais vicepremjers kopš 2020.gada. Viņa pārziņā bija ekonomikas jautājumi. 2012.-2013.gadā viņš bija ekonomikas attīstības ministrs,  bet no 2013. līdz 2020.gadam - prezidenta padomnieks ekonomikas jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits