Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Irbe: Mums aug lieliska jauno vārtsargu maiņa

Latvijas hokeja izlases bijušais spēlētājs un tagadējais vārtsargu treneris Artūrs Irbe ir pārliecināts, ka Latvijā aug lieliska jauno vārtsargu paaudze.

"Esmu tikai laimīgs, ka tie laiki ir mainījušies, kad runāja, kurš stāsies vārtos, kad Irbe beigs spēlēt, kad [Edgars] Masaļskis beigs spēlēt, kad nākošais beigs spēlēt, bet tukša vieta nepaliek," pirmdien pēc valstsvienības treniņa pasaules čempionātā Čehijā teica Irbe. "Mums aug vārtsargi, būs vēl vairāk labu vārtsargu, aug forši jaunie vārtsardziņi."

Kā sacīja ilggadējais Latvijas izlases un Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu vārtsargs, Latvijas vārtsargu skola nenomirs un konkurence tikai palielinās.

Arī pašlaik valstsvienībā ir ļoti spēcīgi vārtsargi, kas katrs savu darbu paveic lieliski un par viņu kvalitātēm nevajadzētu šaubīties, piebilda Irbe.

"Principā, mans uzdevums ir sagādāt galvassāpes galvenajam trenerim," skaidroja Irbe, norādot, viņa uzdevums ir sagatavot divus vai trīs labus vārtsargus, un tad lai galvenais treneris lauzot galvu.

Irbe vēl neatklāja, kurš stāsies vārtos otrdien pret Kazahstānas izlasi, piebilstot, ka visiem trīs vārtsargiem (Elvim Merzļikinam, Kristeram Gudļevskim un Ērikam Vītolam) viss ir kārtībā un "par plānu nav jāsatraucas".

Pērnā gada pasaules čempionāta bronzas medaļniece Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātu Čehijā uzsākusi ar divām uzvarām papildlaikos - 5:4 pret Poliju un 3:2 pret Franciju.

Turpinājumā Latvijas izlase 14.maijā Latvijas tiksies ar Kazahstānu, kura čempionātu sestdien uzsāka ar uzvaru 3:1 pār Franciju, bet svētdien ar 2:6 piekāpās Slovākijai. Tad 15.maijā būs jāspēlē ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi