Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

"Brīvdienu pavadījām bez treniņa. Mums bija kopīgas komandas vakariņas, un šodien ir tāds kārtīgs treniņš," par gatavošanos rītdienas spēlei ar zviedriem teica treneris. "Parādījām puišiem, kas iztrūka iepriekšējās spēlēs, un izanalizējām Zviedrijas izlasi."

"Pretiniekiem meistarība ir augstā līmenī, tajā pašā laikā ir pozīcijas, kurās arī mēs varam vinnēt," nākamos pretiniekus raksturoja Vītoliņš, norādot, ka pašaizliedzība būs pirmajā vietā, jo metienu pa Latvijas vārtiem noteikti būs daudz. "Katrā spēlē viņi savus 30 vai 40 metienus izdara, bet, ja mēs pašaizliedzīgi spēlēsim un mēģināsim ātri pāriet pretuzbrukumos, "sasiet" viņus mūsu zonā, nedot to brīvību, ko deva iepriekšējās komandas, tad būs iespējas."

Treneris arī pastāstīja, ka spēlētājiem pēc pagājušajā mačā piedzīvotās sagrāves pret Vācijas izlasi tika parādīti momenti, kuros jāspēlē savādāk, izanalizētas kļūdas, bet tā jau ir pagātne un par to vairs nav jādomā.

"Mums nav ko zaudēt, un uz katru spēli izejam laukumā, lai to uzvarētu," sacīja Vītoliņš. "Tā tam ir jābūt jebkurā momentā."

Latvijas izlases galvenais treneris atklāja, ka rīt pieteikumā tiks ierakstīts aizsargs Arvils Bergmanis, bet vārtsargs Ēriks Vītols un uzbrucējs Martins Laviņš turnīram vēl netiks pieteikti.

Tikmēr, kurš vārtsargs rīt dosies laukumā, Vītoliņš vēl neatklāja. Tas tiks paziņots īsi pirms mača.

Mačs ar Zviedriju "Ostrava Arena" sestdien sāksies plkst.13.20 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam LTV7.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātā Latvijas hokejisti ar 5:4 papildlaikā pieveica Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju, ar 2:0 - Kazahstānas valstsvienību, bet ceturtajā spēlē ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums.

B grupā līderi ar 12 punktiem četrās spēlēs ir Zviedrijas hokejisti, astoņi punkti ir Slovākijai, pa septiņiem - ASV un Latvijai, seši - Vācijai, četri - Francijai, trīs - Kazahstānai, bet Polijai ir viens punkts.

Pēc sestdienas spēles pret Zviedrijas izlasi Latvijas hokejistu pretinieki 19.maijā būs slovāki, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV valstsvienību, kuru pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi