Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

"Igauņu ekspresis" Tanels Leoks 9. reizi izcīna uzvaru Vaidavas kausā

11. un 12. maijā Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē norisinājās 51. Vaidavas kausa izcīņa un MAGMUM Latvijas čempionāta motokrosā 2. posms, kur sacentās gan pašmāju, gan ārvalstu ātrākie motokrosa braucēji. Prestižajā MX1 klasē triumfēja Igaunijas pārstāvis Tanels Leoks, saukts arī par “igauņu ekspresi”. Tanels savā karjerā Vaidavas kausu izcīnīja jau 9. reizi, viņš ir arī sportists, kurš Apes mototrasē ir uzvarējis visvairāk reižu visā kausa izcīņas vēsturē.

Tanels atzina, ka šogad pirms sacensībām esot vairāk laika veltījis dēlu trenēšanai un sagatavošanai sacensībām, savukārt pašam laiku treniņiem izdevies atrast daudz mazāk, kas gan viņu neatturēja no uzvaras. Interesants ir fakts, ka šī gada Vaidavas kausa sacensībās viņš startēja vienā braucienā ar savu dēlu Sebastianu Leoku (Sebastian Leok), un viņi abi kopā devās trasē, Tanelam iegūstot 1. vietu MX1 klasē, savukārt dēlam paliekot 3. vietā MX2 klasē. Kā smējās pats Tanels, ir svarīgi, lai dēli viņu neuzvar, jo kādam joprojām ir jāpaliek galvenajam mājās. Otro vietu prestižajā MX1 klasē arī izcīnīja igauņu braucējs Gerts Krestinovs (Gert Krestinov) no "MX Modul" un trešo vietu - Toms Macuks no “Rodeo MX” kluba.

Šogad MX2 klasē uzvaru izcīnīja Kārlis Alberts Reišulis, kurš pēc ilgāka pārtraukuma atkal startēja Latvijā. Kārlis atzina, ka abos braucienos starti bija diezgan slikti, katrā braucienā bija pa kritienam, bet tas viņu neatturēja no uzvaras Magmum Latvijas čempionāta 2. posmā. Kārlis akcentēja, ka ir patīkami atkal sacensties mājās un viņš ļoti novērtē šo iespēju. Kārlis arī atklāja, ka Apes mototrase ir viena no viņa mīļākajam trasēm, jo šeit ir smilšaini elementi, izveidojas bedres, trasei ir patīkams izvietojums, tā ir plūstoša ar lēcieniem un kalniem - viena no labākajām trasēm, kurā viņš ir braucis. MX2 klasē Kārlis aiz sevis atstāja Markusu Kokinu no "MX Moduls", kurš ieguva otro vietu un Leoku dinastijas pārstāvi Sebastianu no "Motosports Racing Team". 

MX Dāmu klasē uzvaru jau otro gadu pēc kārtas izcīnīja lietuviete Paula Bertasiute  no kluba “Zemaitija”, aiz sevis atstājot Patrīciju Bērziņu “Mārupes AMK Bieriņi” un Igaunijas pārstāvi Karitu Lompu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi