Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Roberts Bukarts: Pagaidām Latvijas izlasei ir pazudis slepkavas instinkts

Latvijas hokeja valstsvienībai pirmajās divās pasaules čempionāta spēlēs ir pazudis slepkavas instinkts, jo maču izskaņā pēc iegūtas vadības tā ātri vien tiek atdota. Tomēr komandā visi viens par otru cīnās un plāno arvien progresēt, pēc izcīnītās uzvaras pār Franciju sarunā ar Sporta Avīzi izteicās Roberts Bukarts.

Šo pasaules čempionātu Latvijas izlase sākusi, sagādājot saviem līdzjutējiem daudzus sirmus matus. Vispirms pagarinājumā ar 5:4 tika pārspēta Polija, kam tā bija pirmā spēle augstākajā divīzijā kopš 2002. gada, bet pēc tam ar 3:2 tika pieveikta Francija, izšķirošos vārtus iemetot sekundi pirms papildlaika izskaņas.

"Mums jau no pirmās dienas bija čempionātā jāielec uz visiem 100%, kas varbūt pilnībā neizdevās, tomēr liels prieks par komandu, tās garu, raksturu un mūsu saliedērību - visi cīnījāmies par visiem. Batņikam (Oskaram Batņam - aut.) sanāca neveiksmīgs noraidījums un, neskatoties uz to, izcīnījām uzvaru. Liels prieks par čaļiem. Goda vārds, liels prieks," stāstīja Latvijas izlases kapteiņa palīgs.

Dueli pret Franciju Latvija iesāka ļoti pārliecinoši un pēc desmit spēlētām minūtēm metienu attiecībā atradās priekšā ar 5:0, tomēr tas netika pārvērsts vārtu guvumos. "Pirmās minūtes bija kā iepriekšējās spēles turpinājums, joprojām atradāmies labā kustībā. Pirmās divas spēles mums bija vienāda līmeņa pretinieks - jā, francūžiem ir tehniskāki un augstākas klases spēlētāji, bet kopumā zīmējums, ko abas komandas piedāvāja bija vienāds, viņi rādīja agresīvu spēli. Pret tādiem pretiniekiem ir grūti spēlēt, tas ir tāpat kā lielās komandas jūtas mačos pret Latviju - mēs viņus cenšamies katrā epizodē iekaustīt."

Trešās trešdaļas vidū savus pirmos vārtus šī gada pasaules čempionātā guva arī Roberts Bukarts, tobrīd komandu izvirzot vadībā ar 2:1, tomēr minimālo pārsvaru noturēt neizdevās.

"Kāds laiciņš bija pavadīts sauss, bet man patīk gūt vārtus, domāju, tāpēc Haris (Harijs Vītoliņš - aut.) arī tur mani izlasē, lai es gūtu svarīgus vārtus, palīdzu komandai, palīdzu jaunatnei. Esmu ļoti priecīgs, ka tik svarīgā brīdī iemetu. Mazliet iekšā grauž, ka mums pagaidām nav, tā saucamais, slepkavas instinkts, jo divās spēlēs izraujam vadību un uzreiz to atdodam. Pie tā jāstrādā, domāju, tas viss ir mentālajā ziņā. Mums ir daudz jaunie spēlētāji, debitantiem šādā vilcienā, kas jau traucas normālā ātrumā, ielēkt ir sarežģīti. Visu cieņu, viņi dara, ko vien var, un ar katru spēli mēs progresēsim kā komanda," uzskata uzbrucējs. "Tagad kārtīgi jāatpūšas. Cerams, ka šodien, salīdzinot ar vakardienu, kļūdu jau bija mazāk, un nākamajā spēlē būsim vēl labāki."

Pirmdien Latvijas izlasei gaidāma brīvdiena, savukārt otrdien paredzēta cīņa ar Kazahstānu, kas savā pirmajā duelī ar 3:1 uzvarēja Franciju, bet pēc tam ar 2:6 kapitulēja Slovākijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi