Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Somijas un Slovākijas hokejistiem graujošas uzvaras pasaules čempionāta mačos

Slovākijas un Somijas vīriešu hokeja izlases svētdien Čehijā svinēja pārliecinošas uzvaras pasaules čempionāta spēlēs.

A grupas cīņā Somija ar 8:0 (1:0, 5:0, 2:0) sagrāva Lielbritāniju.

Somi uzvaru nodrošināja otrajā trešdaļā, kad savus otros vārtus spēlē guva Olivers Kapanens, bet pirmos - Jese Puljujervi, Jere Innala vairākumā, Jūso Rīkola un Olli Māta.

Kapanens guva arī mača pēdējos vārtus, izceļoties ar "hat-trick", bet vēl vienus vārtus guva Miko Lehtonens.

Četras rezultatīvas piespēles sakrāja Mīkaels Granlunds, pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja arī Puljujervi (1+2) un Ahti Oksanens (0+3), bet diviem - Māta (1+1) un Olivers Kaski (0+2).

Vārtos Ēmils Larmi aizvadīja "sauso" spēli, atvairot 14 metienus, bet pretējā laukuma pusē Bens Baunss atvairīja 39 metienus.

B grupas spēlē Slovākija ar 6:2 (3:0, 1:1, 2:1) apspēlēja Kazahstānu.

Slovāki uzvaras pamatus ielika jau pirmajā trešdaļā, vārtus gūstot Martinam Pospīšilam vairākumā, Martinam Faško-Rudāšam un Matūšam Sukelam.

Pospīšils spēli beidza ar diviem gūtiem vārtiem, bet vēl pa vārtiem guva arī Libors Hudāčeks, kurš realizēja soda metienu un vēl divreiz rezultatīvi piespēlēja, un Lukāšs Cingels. Divu rezultativitātes punktus sakrāja Faško-Rudāšs, Sukels (abiem - 1+1) un Šimons Nemecs (0+2).

Kazahstānas izlasei vārtus guva Alihans Omirbekovs un Alihans Osetovs, divreiz rezultatīvi piespēlējot Samatam Danijaram.

Andrejs Šutovs Kazahstānas vārtos līdz 46.minūtei atvairīja 22 no 28 metieniem, bet viņu nomainījušais Ņikita Bojarkins tika galā ar visiem 14 metieniem.

B apakšgrupas mačā Ostravā Latvija plkst.17.20 pēc Latvijas laika tiksies ar Franciju, bet plkst.21.20 spēkiem mērosies Zviedrija ar Poliju, mačus tiešraidē translējot kanālam LTV7. Prāgā attiecīgi notiks Dānijas un Kanādas, Austrijas un Šveices spēles, šos mačus tiešraidē pārraidot tīmekļa vietnei "lsm.lv/hokejs".

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiks līdz 26.maijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi