Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Briedis pēc punktiem zaudē Opetaijam revanša cīņā par IBF čempiona jostu

Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien Rijādā revanša cīņā par vakanto pasaules čempiona jostu svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā pēc punktiem zaudēja austrālietim Džeijam Opetaijam.

Pēc 12 raundiem tiesneši Opetaijam piešķīra uzvaru ar 117:111, 116:112 un 116:112. Briedis izdarīja vairāk sitienu par pretinieku, taču Opetaijas sitieni biežāk sasniedza mērķi.

Pēc pasīva pirmā raunda otrajā cīņa kļuva aktīvāka un vienā no epizodēm Opetaijam izdevās trāpīgs āķa sitiens ar labo roku. Austrālietis bija ātrāks savās kustībās ringā, savukārt Briedis lika daudz pretiniekam strādāt.

Sestajā raundā Opetaijam padevās pāris precīzi sitieni un ar vienu no tiem viņš pārsita Briedim degunu. Pēc tam latvietis aizvadīja savu labāko raundu šajā cīņā un turpinājumā kļuva aktīvāks. Desmitajā raundā Briedis pārsita Opetaijam degunu un izdarīja vairākus spēcīgus sitienus, izsitot pretinieku no līdzsvara.

Latvijas bokseris 11.raundā cīnījās vēl uzbrūkošāk un piespieda pretinieku pie virvēm. Noslēdzošajā raundā Briedim vajadzēja noslēgt cīņu ar nokautu, lai izvairītos no zaudējuma pēc punktiem, taču austrālietis pēdējās trīs minūtes izturēja.

Briedis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja 2022.gada jūlijā, kad Austrālijas pilsētā Goldkostā piedzīvoja zaudējumu cīņā ar Opetaiju un atvadījās no IBF čempiona jostas.

Latvietis 2020.gada septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, kā arī IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" čempiona jostu. Briedis ir bijis čempions arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC) versijās.

39 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā ir izcīnījis 28 uzvaras 31 cīņā, 20 reizes uzvarot ar nokautu. Pirms cīņas ar Opetaiju viņš bija cietis tikai vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

28 gadus vecais Opetaija ir uzvarējis visās 25 cīņās, 19 no tām noslēdzot ar nokautu. Pēc tikšanās ar Briedi nākamās divas cīņas viņš aizvadīja pērn septembrī un decembrī, uzvarot attiecīgi Džordanu Tompsonu un Elisu Zorro. Opetaija ir pašreizējais pasaules čempions žurnāla "The Ring" versijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi