Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Usiks smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā uzvar Fjūriju

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdien Rijādā smagā svara kategorijas titulu apvienošanas cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja britu Taisonu Fjūriju.

Smagā svara kategorijā šī bija pirmā titulu apvienošanas cīņa šajā gadsimtā.

Pēc 12 raundiem divi tiesneši Usikam piešķīra uzvaru ar 115:112 un 114:113, bet viens tiesnesis lēma, ka ar 114:113 pārāks bijis Fjūrijs. 

Fjūrijam tas bija pirmais zaudējums karjerā. Abi dueļa dalībnieki pauda gatavību aizvadīt revanša cīņu.

Usiks pēc uzvaras ieguva savā rīcībā pirms tam Fjūrijam piederējušo čempiona jostu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā. Uzvarot Usiks saglabāja savas jostas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), žurnāla "The Ring", kā arī mazāk prestižās Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Pirmajā raundā Usiks meklēja iespējas, kā pārsteigt augumā raženāko Fjūriju, kurš savukārt izrādījās publikai. Otrā raunda sākumā Usikam izdevās veiksmīga pāris sitienu kombinācija, kas gan neizsita no līdzsvara Fjūriju. Nākamajā raundā brits kļuva aktīvāks un izdarīja mērķtiecīgākus sitienus, turpinājumā kļūdams arvien bravūrīgāks.

Fjūrijs pārņēma kontroli pār cīņu un sestajā raundā izdarīja vairākus spēcīgus sitienus pa korpusu. Vēlāk Usiks atguva savu ritmu un devītā raunda pēdējā minūtē izdarīja vairāku sitienu sēriju, kas apdullināja Fjūriju - pretinieks kājās noturējās tikai balstoties pret virvēm. Fjūriju no nokdauna izglāba tikai raunda beigu gongs.

Fjūrijs bija šķietami atguvies un varēja turpināt cīņu, taču, lai uzvarētu, viņam bija jābūt pārākam pēdējā raundā ar nokautu, tomēr britam tas neizdevās.

Fjūrija un Usika cīņai bija jānotiek 17.februārī Rijādā, taču tā tika atcelta, jo Fjūrijam treniņā tika uzsista brūce virs acs. Dienu vēlāk britu bokseris sociālajos medijos paziņoja, ka ir panākta vienošanās pārcelt cīņu uz 18.maiju, kā norises vietu saglabājot Saūda Arābijas galvaspilsētu Rijādu.

35 gadus vecais Fjūrijs 36 cīņās ir svinējis 34 uzvaras, 24 no tām ar nokautu, un reizi cīnījies neizšķirti, bet divus gadus vecākā Usika kontā ir 22 uzvaras tikpat cīņās, 14 no tām noslēdzot ar nokautu.

Pēdējo reizi smagā svara čempiona jostas tika apvienotas 1999.gadā, kad to iespēja Lenoks Lūiss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi