Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Rinkēvičs: Kanādas bruņoto spēku klātbūtne Latvijā sniedz būtisku pienesumu visa Baltijas reģiona drošībai

Kanādas bruņoto spēku klātbūtne Latvijā sniedz būtisku pienesumu ne tikai Latvijas, bet visa Baltijas reģiona drošībai, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš pirmdien Rīgas pilī tikās ar Kanādas bruņoto spēku komandieri ģenerāli Veinu Eiru.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, ņemot vērā 10.aprīļa Ordeņu kapitula lēmumu, Rinkēvičs Veinam Eiram pasniedza Viestura ordeni par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas un Kanādas savstarpējās sadarbības veicināšanā militārajā jomā un Latvijas valsts drošības un aizsardzības stiprināšanā.

Ģenerālis Eirs iesaistījies Latvijas militāro spēju apjoma uzlabošanā un nodrošināšanā, aktīvi virzījis NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā attīstību un pilnveidi no Kanādas puses, kā arī mudinājis pārējo dalībvalstu aktīvu iesaisti. Tāpat ģenerālis Eirs sniedzis neatsveramu ieguldījumu, aizstāvot Latvijas aizsardzības konceptuālo atbalstu Kanādas valdībā.

Valsts prezidents sarunā ar Kanādas bruņoto spēku komandieri ģenerāli pateicās par Kanādas militāro klātbūtni Latvijā un tās apņēmību paplašināt klātbūtni, izveidojot kaujas spējīgu brigādi. Latvijas prezidents arī apliecināja Latvijas puses apņēmību nodrošināt pilnvērtīgu uzņemošās valsts atbalstu Kanādas bruņoto spēku palielinājumam Latvijā. Tāpat puses apmainījās viedokļiem par veicamajiem darbiem Baltijas valstu reģiona aizsardzības stiprināšanā līdz NATO Vašingtonas samitam, kā arī par atbalstu Ukrainai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas