Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

5. jūnijs

Savvaļā notiks vasaras saulgriežu sagaidīšanas pasākums

Vasaras pilnbriedā, piektdien, 21. jūnijā, brīvdabas kultūras telpā Savvaļa notiks vasaras saulgriežu sagaidīšanas pasākums ar eksperimentālās etnomūzikas apvienības Līgas pH3 koncertu un starptautiskā kolektīva The Black Tent Company izrādi saulrietā.

Šogad Latvijā reģistrēti 462 garā klepus gadījumi

Šogad no janvāra līdz maija beigām Latvijā reģistrēti jau 462 saslimšanas ar garo klepu gadījumi, kas ir četras reizes augstāks rādītājs nekā pērn, kad tika reģistrēti 111 gadījumi, tostarp reģistrēts arī viens letāls gadījums, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Neuzticību Čakšai izteikuši vairāk nekā 12 000 cilvēku

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) iniciatīvu par neuzticības izteikšanu izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) līdz šim parakstījuši vairāk nekā 12 000 cilvēku, aģentūru LETA informēja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Valsts rīcības dēļ Centrālā laboratorija ceļ pakalpojumu cenas

Tā kā laboratoriju tarifi kopš 2024. gada 1. jūnija ir būtiski samazināti, “Centrālā laboratorija” no 6. jūnija ir spiesta palielināt cenas asins paraugu noņemšanai un laboratorijas maksas pakalpojumiem, un šīs izmaksas pacientiem būs jāsedz no savas kabatas.

FIM ārsts Fūrmanis: Jonasa gadījums ir satraucošs

Starptautiskā Motosporta federācijai (FIM) nepieciešams izskatīt Latvijas motosportista Paula Jonasa traumas gūšanas situācija, kurā sportistam tika veiktas neatbilstošas medicīniskās manipulācijas, ir satraucoša un nepieciešams izskatīt padziļināti, jo tā neatbilda medicīniskās palīdzības sniegšanas standartiem, tīmekļa vietnē X.com pavēstīja FIM akreditētais ārsts un medicīnas komisijas pārstāvis Roberts Fūrmanis.

Izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalsta VARAM nosaukuma maiņu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) no 1.jūlija pārdēvēt par Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju.

Plānots palielināt nodokļu parāda slieksni, no kura sākama piedziņa

Saistībā ar nodokļu parāda piedziņas izdevumu kāpumu likumā Par nodokļiem un nodevām paredzēts palielināt nodokļu parāda slieksni, no kura sākama piedziņa, no 15 līdz 40 eiro, paredz Finanšu ministrijas (FM) publiskai apspriešanai Tiesību aktu projektu portālā iesniegtie grozījumi.

Pieejams atbalsts militārās nozares attīstībai

Ikviens labi atceras brīdi, kad vairākus gadus ilgušo vīrusa pandēmijas izraisīto problēmu risināšanas prioritāti strauji nomainīja Krievijas nelietīgi sāktais karš Ukrainā un ļoti plašais jaunu izaicinājumu spektrs. Kopš tā brīža viens no jautājumiem, kuru uzdod sev katra suverēna valsts un katrs tās iedzīvotājs – cik esam gatavi līdzīgam scenārijam un ko varam darīt, lai stiprinātu savas valsts aizsardzības spēju. Aprīļa beigās notika Nacionālo bruņoto spēku industrijas diena, kurā varēja redzēt, ka militārās ražošanas joma Latvijā nesnauž, demonstrējot ne tikai munīciju, dronus un pārveidotas amfībijas, bet pat pilnībā izstrādātu un komplektētu bezpilota lidaparātu, kura mērķis ir pretgaisa aizsardzība mācībās. Nozare attīstās un tai nepieciešams atbalsts.

Pienvedēja piedzīvojumi izdod jaunu dziesmu un izsludina 30 gadu jubilejas koncertu

Grupa Pienvedēja piedzīvojumi ir iedvesmojošs stāsts par trīs jauniešiem no Sabiles, kuri 30 gadu laikā kļuvuši par leģendāru latviešu rokgrupu. 2024. gada 11. oktobrī ar vērienīgu koncertu koncertzālē Palladium Rīgā, divu stundu garā koncertprogrammā tiks nospēlēti gan visi grupas lielākie hiti un pazīstamākās dziesmas, gan arī grupas jaunākās dziesmas, no rudenī gaidāmā, jau septītā studijas albuma.

Elzas Gaujas filma Pastkarte no Romas piedalās Sidnejas festivālā Austrālijā

Pirmo reizi Latvijas filma izvēlēta organizācijas European Film Promotion (EFP) programmai Europe! Voices of Women in Film, kas tiek demonstrēta Sidnejas starptautiskajā kinofestivālā, iepazīstinot Austrālijas kinoskatītājus un profesionāļus ar Eiropas kino sasniegumiem. Sešu filmu izlasē iekļauta Latvijas režisores Elzas Gaujas spēlfilma Pastkarte no Romas.

Jūlijā norisināsies starptautiskais džeza mūzikas festivāls Rīgas ritmi

Festivāls šogad norisināsies no 3. līdz 6. jūlijam, un centrālā koncertvieta arī šoreiz būs Rīgas Doma dārzs. Tur 4. un 5. jūlijā uzstāsies galvenie viesmākslinieki – Lielbritānijā dzīvojošais itāļu ģitārists Antonio Forčione, itāļu bandoneonists Daniele di Bonaventura kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga, kubiešu pianists Horhe Lūiss Pačeko un amerikāņu dziedātājs Hosē Džeimss.

Nākamgad Rīgā uzstāsies Bostonas simfoniskais orķestris Andra Nelsona vadībā

Nākamgad norisināsies Bostonas simfoniskā orķestra un tā mākslinieciskā vadītāja Andra Nelsona Eiropas turneja, kas ietver vienpadsmit koncertus četrās pilsētās no 8. līdz 24. maijam. Šī turneja, kas veltīta izcilā komponista Dmitrija Šostakoviča mūzikai, ir īpaša ar to, ka pirmo reizi Bostonas simfoniskais orķestris uzstāsies Rīgā – Nelsona dzimtajā pilsētā, informēja Andreja Žagara Kultūras attīstības fonds.

Ķīnas zonde sāk atpakaļceļu no Mēness © DIENA

Ķīna paziņojusi, ka tās sūtītās lunārās zondes Čana E 6 modulis veiksmīgi pacēlies no vietas Mēness neredzamajā (tālajā) pusē, kur zonde tika nosēdināta pagājušajā nedēļā, un ar tur iegūtajiem iežu paraugiem sācis ceļu atpakaļ uz Zemi, vēsta BBC.

Kalendārs

Jūnijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7