Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Šodien

Pulkvedis: Latvija apzinājusi potenciālos mīnu piegādātājus austrumu robežas militārajai stiprināšanai

Latvija apzinājusi potenciālos mīnu piegādātājus, taču jārēķinās, ka militārā ražošanas industrija netiek līdzi pieprasījumam, ceturtdien aizsardzības nozares portāla "Sargs.lv" rīkotajā sarunā "Kādus šķēršļus plānots izvietot uz austrumu robežas un cik efektīvi tie var kavēt pretinieku?" norādīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba Operatīvās plānošanas departamenta priekšnieka vietnieks pulkvedis Guntars Strazdītis.

Noslēdz sadarbības līgumu par RSU un LSPA konsolidāciju

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija (VM), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) ceturtdien parakstīja četrpusēju sadarbības līgumu par abu augstskolu integrāciju, aģentūru LETA informēja RSU.

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Lielās cerības © DIENA

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Lielākie aģitācijas izdevumi pirms EP vēlēšanām ir AS, ZZS un LPV

Partijas līdz 16.aprīlim ir noslēgušas līgumus par limitētajiem aģitācijas izdevumiem kopumā 1 197 188 eiro apmērā pirms jūnijā paredzētajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, un līderpozīcijās izvirzījies Apvienotais saraksts (AS), Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) un Latvija Pirmajā vietā (LPV), liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) apkopotā informācija.

Pasts jāinformē apsaimniekotājam © DIENA

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Šmites-Roķes ienākumi pērn sasnieguši 67 607 eiro

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Baibas Šmites-Roķes ienākumi pērn sasniedza 67 607 eiro, liecina VID mājaslapā publicētā Šmites-Roķes valsts amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.
Reklāmraksts

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti gandrīz uz katras ķīmiskā produkta etiķetes saskaņā ar aktuālākiem normatīvajiem aktiem. Tiešām, ķīmija var būt dažāda, tai skaitā arī bīstama. Bet tajā pašā laikā tieši ķīmija ir viens no pamatiem, uz kā balstās mūsdienu civilizācija. Vai mēs iedomājamies savu dzīvi bez medikamentiem un plastmasas, bez stikla un asfalta, bez krāsām un naftas produktiem?

Ceturtdien daudzviet Latvijā uzlīs

Agrā ceturtdienas rītā vietām Latvijā - galvenokārt Vidzemes dienvidrietumos un Zemgalē - ir migla ar redzamību 200-700 metri, liecina meteoroloģiskā informācija. Ceturtdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels īslaicīgs lietus, lokāli - lietusgāzes ar krusu, prognozē sinoptiķi.

Trūkst reālas rīcības © DIENA

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secināts Rīgas Ekonomikas augstskolas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā veiktajā pētījumā Ārvalstu investīciju vides indekss 2023.

Kalendārs

Aprīlis, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12