Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šodien

Vācu tresterbrands © DIENA

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Skumjie, skumjie Hērakla dēli © DIENA

Bokss varētu būt kinovēsturē svarīgākais sporta veids. Tam filmās piemīt nevainojama kustības elegance, dārdoša brutalitāte, ringā noslīpēta bravūra, ko nomaina pēc mača jau mazliet biklāka atzīšanās: man arī ir jūtas. Bokss šādā ziņā ir ideāls kino placdarms, un tas izskaidro, kāpēc tas ir visbiežāk uz ekrāniem sastopamais sporta veids.

Stress pēc pamošanās © DIENA

Stresa piepildītākais laiks diennaktī ir pirmās stundas pēc pamošanās. Jāgatavo brokastis, jāpošas darbam, jāmodina bērni un vēlāk vēl jānervozē satiksmes sastrēgumos. Bieži piedzīvotās negatīvās pieredzes dēļ 51% pieaugušo jau līdz ar izkāpšanu no gultas izjūt pastiprinātu stresu, kas izpaužas haotiskā rīcībā.

Sezonas klasika © DIENA

Protams, tās ir skābenes, kā arī visnotaļ veselīgās jaunās nātres un gārsas! Šoreiz skābenes zupā satiekas ar jaunajām nātrēm, savukārt zemeņu kokteilis tiem, kuri vēl nav atklājuši veidu, kā iedabūt sevī tik vērtīgās gārsas. Lielisks zaļo mēnesi noslēdzošais akords!

Tūristu modrībai – ne visur laipni gaidīti! © DIENA

Atšķirībā no Latvijas, kur bieži vien dzirdama sūrošanās par nelielo tūristu skaitu, pasaulē ir ne mazums vietu, kas cieš no ceļotāju pārpilnības. Vietējie iedzīvotāji un varasiestādes uz to attiecīgi reaģē, ieviešot dažādus ierobežojumus un cenšoties novērst to, ko viņi uzskata par ceļotāju visatļautību. Tādēļ, pirms pieņemat galīgo lēmumu, uz kurieni šovasar doties atpūsties, vēlams pārliecināties, kāda kārtība tajā vai citā vietā ieviesta.

Gudļevskis kļūst par Vācijas vicečempionu hokejā

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien kopā ar Brēmerhāfenes Fischtown Pinguins komandu piedzīvoja ceturto zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijā, sezonu noslēdzot ar sudraba medaļu.

Baltija nav NATO ķirzakas aste © DIENA

Atvaļinātais vēstnieks Gints Jegermanis par jaunās ārlietu ministres lielāko izaicinājumu, stratēģisko kļūdu pēc "valodas referenduma" un par to, cik ilgi pastāvēs Krievijas draudi.
Reklāmraksts

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu eleganci jebkurai mājai. Šajā rakstā mēs aplūkosim betona dakstiņu jumta priekšrocības un to, kā ar šo jumta seguma var uzlabot sava mājokļa dizainu.

Televizoru pilna kapsēta un dīķis ar 20 vannām © DIENA

Aprīļa pēdējā nedēļas nogalē visā Latvijā tūkstošiem tīras vides mīļotāju atkal pulcēsies Lielajā talkā, lai kopīgiem spēkiem savestu kārtībā tuvējo apkārtni, bet ne viens vien dosies talkot arī uz kādu īpašu vietu, par kuras sakoptību tur rūpi varbūt jau ne pirmo gadu.

Kalendārs

Aprīlis, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12