Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Šodien

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja amatpersonas.

Liepājas Simfoniskā orķestra vasaras koncertā izdejos ugunīgu flamenko

Karstasinīgo vasaras mūzikas programmu ar pasaulslaveno džezmeni Džūlianu Džozefu solista lomā, ko 12. jūlijā pulksten 19 Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos koncertdārzā Pūt, vējiņi!, papildinās slaveni flamenko dejotāji – Letīcija Domingesa un Manuels Bellido.

CNN: ASV daļu Ukrainas palīdzības jau nogādājušas Vācijā un Polijā

Kaut arī ASV likumprojekts par vērienīgu militāro palīdzību Ukrainai vēl nav saņēmis galīgo apstiprinājumu, Savienotās Valstis, sagaidot šī dokumenta drīzu pieņemšanu, jau nogādājušas noliktavās Vācijā un Polijā lielu pirmajā palīdzības paketē iekļautā bruņojuma daļu, vēsta telekanāls CNN, atsaucoties uz saviem avotiem.

FOTO: Latvijas Olimpiskajā komitejā atklāj Parīzes Olimpiešu sienu

Šodien, 23. aprīlī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks kopā ar Francijas vēstnieci Latvijā Aurēliju Ruajē-Gunēnu, Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta pienākumu izpildītāju Juri Zīvartu un Olimpiešiem – šāvēju Agati Rašmani un svarcēlāju Ritvaru Suharevu atklāja Parīzes Olimpiešu sienu.

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties uz daudzu konkurentu fona. Ņemot vērā pēdējo gadu drastiskas izmaiņas Latvijas mediju tirgū – sabiedrisko mediju izstāšanās no reklāmas tirgus, daudzu krieviski raidošo kanālu aizliegums un dažādas likumdošanas īpatnības, kuras ierobežo atsevišķu preču un pakalpojumu reklāmas iespējas, mārketinga un reklāmas speciālistiem bija gana daudz izaicinājumu, lai uzturētu uzņēmumu redzamību un atpazīstamību vismaz līdzšinējā līmenī un izvairītos no tirgus daļu zaudēšanas. Par to, kā sekmīgi orientēties vietējā reklāmas tirgus ūdeņos sarunā ar AS 4finance Latvija Mārketinga daļas vadītāju Hariju Poikānu.

Šonedēļ Lielajā ģildē kopā ar LNSO diriģenta Andra Pogas vadībā uzstāsies pianists Reinis Zariņš

Ceturtdien, 25. aprīlī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Andra Pogas vadībā sniegs koncertu, kurā izskanēs franču komponistes Lilī Bulanžē miniatūra Pavasara rītā, Antona Bruknera pēdējā – Devītā – simfonija, kā arī poļu komponista Vitolda Lutoslavska Klavierkoncerts, kura atskaņojumā orķestrim un diriģentam uz skatuves pievienosies viens no savas paaudzes novērtētākajiem latviešu pianistiem – Reinis Zariņš.

Valdība atbalsta Varakļānu un Madonas novadu apvienošanu

Ministru kabinetā otrdien apstiprināti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotie grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz Varakļānu novadu apvienot ar Madonas novadu.

LU tomēr būs sešas fakultātes sākotnēji iecerēto piecu vietā

Latvijas Universitātes (LU) Padome atbalstīja rektora Gundara Bērziņa priekšlikumu piecu fakultāšu vietā veidot sešas, sākotnēji iecerēto Medicīnas, dabaszinātņu, matemātikas un datorikas fakultāti sadalot Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē un Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē, aģentūru LETA informēja LU.

Galerijas Asni programmas fokusā – sadarbība ar Baltijas māksliniekiem, kuru profesionālā karjera ir sākumposmā © DIENA

Ar grupas izstādi Unparalleled Surrealities Krišjāņa Valdemāra ielā 17A ir tikusi atklāta jauna laikmetīgās mākslas galerija Asni, ko dibinājušas mākslas konsultante, kuratore Elīna Drāke un neatkarīgā kuratore, mākslas publiciste Auguste Petre. Tā atrodas tieši pretim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajai ēkai un veido dialogu arī ar citām vēsturiski nozīmīgākajām kultūras un mākslas institūcijām – Latvijas Mākslas akadēmiju un Kultūras ministriju.

Gatavība krīzei – process, kurā jāiesaistās visiem © DIENA

Liene Cipule, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore 2024. gada 10. aprīlī notikušajā konferencē Veselība kā drošība: zāļu pieejamība un apgāde dalījās ar atziņām, kuras gūtas laikā, kad pasauli skāra Covid-19 pandēmija, vienlaikus aicinot no gūtās pieredzes mācīties jau šodien un gatavību krīzēm uztvert kā nepārtrauktu procesu mūsu visu un katra paša drošības stiprināšanai.

FOTO: Sākusies Vivus.lv MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā Zelta zirgs sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) Vivus MTB maratona sezona.

Kalendārs

Aprīlis, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12