Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šodien

Regbija klubs Livonia apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba Livonia visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

VID aptur noziedzīga grupējuma darbību taksometru pakalpojumu jomā

Martā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas darbinieki apturēja noziedzīga grupējuma darbību, kurš nodarbojās ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanu taksometru pakalpojumu jomā, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā, informēja VID pārstāvji.

Fiskālās disciplīnas padome norāda uz valsts parāda pieaugumu

Valsts parāda attīstība nākamajos gados uzrāda augošu tendenci, turklāt diezgan strauji pieaug arī valsts parāda procentu maksājumu apmērs - no 0,8% no iekšzemes kopprodukta (IKP) 2023.gadā līdz 1,4% no IKP 2027. un 2028.gadā, uzraudzības starpziņojumā par Latvijas Stabilitātes programmu 2024.-2028.gadam norāda Fiskālās disciplīnas padome (FDP).

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu © DIENA

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš piecās sezonās pasaules spēcīgākajā līgā iekrāja 170 spēles, bet pagājušajā vasarā atgriezās Eiropā un šobrīd, iespējams, kontinenta bagātākās komandas Cīrihes Lions rindās cīnās par Šveices čempiona titulu.

Straume: Kariņa lidojumu lietā izmeklēšana varētu ilgt vairākus mēnešus

Kriminālprocesā par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) komandējumos izmeklēšana varētu ilgt vairākus mēnešus, atzina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume.

FOTO: Aizvadīta Olimpiskā diena 2024

Piektdien, 26. aprīlī Olimpiskā diena plkst. 9.30 sākās ar Olimpisko stundu, kuru tiešsaistē vadīja mūziķis Jānis Pētersons no grupas ‘’Citi zēni’’, iekustinot visus skatītājus veselīgā rīta rosmē, stāstot par Olimpiskajiem simboliem un vērtībām un noslēgumā arī pārbaudot skatītāju zināšanas erudīcijas testā.

Dubaijā izrāda interesi par MiCA licences iegūšanu Latvijā

Ar vairāk kā 10 Latvijas uzņēmumu dalību un pirmā Latvijas valsts stenda prezentāciju Dubaijā noslēgusies prestižā WEB 3.0. un blokķēdes tehnoloģiju konference Token2049. Šī bija pirmā starptautiskā WEB 3.0. konference, kurā Latvija prezentēja savu piedāvājumu ārzemju uzņēmumu piesaistīšanai.

Praktiski speciālista ieteikumi un padomi pareizai medikamentu lietošanai

Nesen izskanējusī informācija par vitamīna pārdozēšanas gadījumiem mudina atgādināt svarīgāko par uztura bagātinātāju un zāļu pareizu lietošanu – jautājumiem, uz kuriem atbildes vislabāk zina farmaceits. Vai ir kādas jaunas papildu iespējas, kas palīdz ievērot ārsta un farmaceita padomus un kas jāzina, lai nekļūdītos un nenodarītu pāri veselībai?

Notiks koncerti ziedojumu vākšanai Īles luterāņu baznīcas atjaunošanai

Maijā Īles baznīcā notiks divi koncerti, lai visu paveikto apskatītu klātienē un arī ikkatram būtu iespēja dot savu artavu tālākās baznīcas atjaunotnes nodrošināšanai. Līdzekļi nepieciešami jau paveikto darbu apmaksai, kā arī uzsākto darbu turpināšanai un pabeigšanai.

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Režisora Ginta Zilbaloža animācija Straume piedalās Ansī festivāla galvenajā konkursā

Vēlā 25. aprīļa vakarā savu galvenā konkursa programmu izziņojis Ansī starptautiskais animācijas filmu festivāls (Festival international du film d'animation d'Annecy) Francijā, un tajā iekļauta arī Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma Straume. Līdz ar to filma savu ceļu pasaulē sāk ar dalību konkursā divos nozīmīgākajos Eiropas kinofestivālos.

Embīdam 50 punkti 76ers pirmajā sērijas uzvarā pār Knicks

Ar 50 gūtiem punktiem ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā izcēlās Filadelfijas 76ers spēlētājs Džoels Embīds, palīdzot savai vienībai izcīnīt pirmo uzvaru sērijā pret Ņujorkas Knicks komandu.

Gatavības pārbaude uz Šveices fona © DIENA

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

ByteDance noraida ASV prasību pārdot TikTok

Ķīnas uzņēmums ByteDance noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu TikTok un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt TikTok Savienotajās Valstīs, ja ByteDance to nepārdos.
Reklāmraksts

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Kalendārs

Aprīlis, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12