Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Šodien

Portāls: Uz LOK prezidenta amatu cer vismaz trīs kandidāti

Uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu LOK Ģenerālajā asamblejā 4.jūnijā pretendēs vismaz trīs kandidāti - politiķis Jānis Reirs (JV), uzņēmējs Viesturs Koziols un Raimonds Lazdiņš, piektdien vēsta portāls "delfi.lv".

Gors izsludina izstāžu projektu konkursu 2025. gadam

Latgales vēstniecība Gors izsludina izstāžu projektu konkursu Gors Mākslas galerijā 2025.gadā skatāmajām izstādēm. Projektu konkursā aicināti piedalīties gan mākslinieki, gan izstāžu kuratori vizuālās mākslas, dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina jomā, piedāvājot grupu vai personālizstādes, kuratora veidotas u. c. izstādes. Pieteikumi konkursā tiek pieņemti līdz šī gada 3. jūnijam.

Vācija vaino Krieviju kiberuzbrukumā SPD

Vācija piektdien apsūdzējusi Krievijas valsts sponsorētus hakerus kiberuzbrukumā Sociāldemokrātiskās partijas (SPD) biedriem un brīdināja, ka tam būs sekas.
Reklāmraksts

Ko izvēlēties braukšanai vasarā - vissezonas vai vasaras riepas?

Droša un komfortabla dalība ceļu satiksmē ir atkarīga no daudziem faktoriem, taču viens no svarīgākajiem nosacījumiem ir pareizu riepu izvēle. Vienlīdz svarīgs ir jautājums par riepu piemērotību atbilstoši sezonai. Tagad, kad vasara jau ir uz sliekšņa, ir vērts apdomāt - atstāt vissezonas riepas, vai tomēr iegādāties vasaras riepas.

EDzL pagaidu valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Diļevs

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgās SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) pagaidu valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Baltijas valstu kopuzņēmuma AS RB Rail Latvijas filiāles līdzšinējais vadītājs Ēriks Diļevs, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimtā plostu braukšana bija iecienīts Vidzemes zemnieku peļņas darbs pavasarī. Plostos sapītie baļķi tika pludināti no Gaujas augšgala līdz Carnikavai.

Lielajā ģildē norisināsies Ērika Ešenvalda simfonijas pirmatskaņojums

Ceturtdien, 9. maijā, plkst. 19.00 Lielajā ģildē koncertā LNSO, Ešenvalds, Bēthovens un Šūmanis klausītājiem būs iespēja piedzīvot komponista Ērika Ešenvalda simfonijas Tā upe sākusi palot pasaules pirmatskaņojumu, ko sniegs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) diriģenta Jāņa Stafecka vadībā.

Apple peļņa pagājušajā ceturksnī sarukusi par 2%

ASV tehnoloģiju kompānija Apple fiskālā gada otrajā ceturksnī, kas noslēdzās martā, strādāja ar 23,64 miljardu dolāru peļņu, un tas ir par 2% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts ceturtdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Gazprom pērn cietis rekordlielus zaudējumus

Krievijas valsts dabasgāzes lieluzņēmums "Gazprom" pērn strādāja ar 629 miljardu rubļu (6,4 miljardi eiro) zaudējumiem, kas ir visu laiku lielākie zaudējumi kompānijas vēsturē, liecina uzņēmuma gada pārskats.

Starta izrāviens ļauj iztikt bez finiša spurta © DIENA

Pēc kārtas gūti 25 punkti jau spēles sākumā ielika stabilus pamatus vēl vienai rezultatīvai Rīgas Zeļļu uzvarai Ventspilī (81:111) Pafbet Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā, kur šīs sezonas debitanti spēra otro no trim nepieciešamajiem soļiem, lai iekļūtu finālā.

Pirmo reizi apkalpi uz SKS nogādās Boeing kuģis © DIENA

Paredzams, ka pirmdien, 6. maijā, no Kanaverala raga Floridā izplatījumā dosies divi ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) astronauti, kas veiks cilvēku pirmo lidojumu ar uzņēmuma Boeing ražoto pilotējamo kosmosa kuģi Starliner CST-100, vēsta AP.
Reklāmraksts

Kādas krāsas virtuves mēbeles izvēlēties?

Praktiska un komfortabla virtuve ir jebkura mājokļa būtiska sastāvdaļa neatkarīgi no tā, cik plaša ir virtuvei atvēlētā telpa. Ja labi izplānots, ergonomisks un funkcionāls virtuves iekārtojums ļauj pēc iespējas efektīvāk izmantot visu pieejamo platību it īpaši nelielās virtuvēs, tad atbilstošs materiālu un krāsu toņu izmantojums virtuves mēbelēs un virsmās maina telpas atmosfēru un ietekmē virtuves praktiskumu.

Apstiprināta Populārās mūzikas stratēģija 2024. – 2027. gadam

Kultūras ministrija apstiprinājusi Populārās mūzikas stratēģiju 2024. – 2027. gadam, kā virsmērķis ir Latvijas populārās mūzikas attīstības nacionālā un starptautiskā līmenī veicināšana. Stratēģiju izstrādājusi neformāla darba grupa, populārās mūzikas nozares profesionāļi divdesmit cilvēku sastāvā.
Reklāmraksts

Kas jāņem vērā, izvēloties standarta vai pēc pasūtījuma izgatavotas mēbeles?

Mājokļa iekārtojumam ir jābūt ne tikai funkcionālam, bet arī ērtam un komfortablam, kļūstot par vietu, kur ir iespējams atpūsties no ikdienas steigas un atgūt nepieciešamo enerģiju. Atbilstoši telpas funkcijai un individuālajai gaumei izvēlētas mēbeles palīdz radīt ērtu un aicinošu vidi, tādēļ, iekārtojot mājokli, ir jāizvērtē telpām vispiemērotākie risinājumi.

Kalendārs

Maijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9