Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Šodien

Pavasara kaifs © DIENA

Jā, es kaifoju! – tā par savu iesaistīšanos Latvijas hokeja valstsvienības atbalsta komandā saka viens no tās dalībniekiem fizioterapeita palīgs Kristaps Zelčs. Protams, bez hokeja pavasarī nu nekādi arī SestDienā.

Atēnās notiks Latvijas Laikmetīgās mākslas centra veidota izstāde

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) aicina uz izstādi Neiespējamās tagadnes rēgi, kurā Baltijas valstu mākslinieki pievēršas mūsu kopīgo ekosistēmu rēgiem – ekoloģisko katastrofu un karu atstātajām pēdām vidē, to ietekmei uz augiem un dzīvajām radībām. Izstāde būs skatāma Grieķijā, mākslas telpā State of Concept Athens, no 31. maija līdz 28. jūnijam.

Svētki un vaina © DIENA

Šajā laikā patiesi fakti sociālās saziņas laukos mijas ar melīgajiem. Arvien vairāk no visām pusēm plūst fakti un idejas, kuras vispār nav iespējams citādi kā vien ieelpot un izelpot emocionāli

Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Līdz dienas vidum aizturēti seši 9.maija atzīmētāji

Ceturtdien līdz plkst.13 Valsts policija sākusi vairākus administratīvo pārkāpuma procesus, vienu kriminālprocesu un aizturējusi sešas personas saistībā ar 9.maija atzīmēšanu, aģentūru LETA informēja Valsts policija.
Reklāmraksts

Tulkot24 – uzticams tulkojumu birojs uzņēmumiem un privātpersonām

Šodien automātiskās tulkošanas rīki ir pieejami katrā mobilajā telefonā un datorā. Varētu šķist, ka tulka profesija vairs nav vajadzīga, taču ir noticis gluži pretēji. Cilvēku, preču un pakalpojumu pārvietošanās starp valstīm kļūst aizvien intensīvāka un kvalitatīvi tulkošanas pakalpojumi kļūst aizvien pieprasītāki.

Rīgas cirkā viesosies izrāde visai ģimenei Colorsphere

Māmiņdienas noskaņās Rīgas cirkā uzstāsies apvienība Hands some Feet (Somija/Austrālija), kas pazīstama ar dzīvespriecīgām dažādu disciplīnu cirka izrādēm visām paaudzēm. Bērnu un ģimeņu auditorijai adresētā izrāde Colorsphere Rīgā būs skatāma 17. un 18. maijā, informēja cirka pārstāvji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem teica Šilovs.

VNĪ uzsāks vēsturiskā Saktas nama uzraksta atjaunošanas darbus

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNI) noslēgusi cenu aptauju par Saktas nama izkārtnes joslas un uzrakstu atjaunošanas darbiem. Šī projekta ietvaros divu telpisko neona uzrakstu Sakta projektēšanas un uzstādīšanas darbus vēsturiskajā fontā un lielumā veiks SIA Eltex, atklāj VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pilī Ziemeļblāzma un sestdien, 18. maijā, plkst. 12.00 Kultūras centrā Imanta.

Ceļš līdz bronzai. Pirmsākumi © DIENA

114 gadu pagāja no pirmās zināmās hokeja spēles Latvijas teritorijā līdz mirklim, kad mūsu nacionālā izlase kāpa uz pasaules čempionāta goda pjedestāla. Savulaik hokeju spēlējām spēkos līdzīgi ar Igauniju un Lietuvu, bet laika gaitā pie mums šis sporta veids sāka attīstīties veiksmīgāk un kļuva par populārāko valstī. Kopā ar kādreizējo spēlētāju un treneri, bet tagad hokeja vēstures apkopotāju Ēvaldu Grabovski ieskatāmies Latvijas hokeja pirmsākumos.

Mātes dienā silts apskāviens un bučas uz vaiga jeb kā savienot ģimeni un darbu IT nozarē

Siltu apskāvienu un buču uz vaiga Mātes dienā saņems arī trīs informācijas tehnoloģiju nozarē strādājošās māmiņas – Vita Jekimova, Santa Šeļegovska un Laima Genava. Lai arī viņu pamata darba vieta atrodas IT uzņēmuma SIA ZZ Dats birojā Rīgas Klusajā centrā, tomēr ikdienā viņas izmanto iespēju strādāt attālināti no savām dzīvesvietām Rīgā un Jelgavā.

Dombrovskis: Latvijai jāpaātrina ES fondu apguve

Latvijai ir jāpaātrina Eiropas Savienības (ES) fondu apguve, šorīt intervijā TV3 pauda Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks, Jaunās vienotības pirmais numurs gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās Valdis Dombrovskis (JV).

Kalendārs

Maijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9