Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Šodien

Maskavas forštati pārdēvē par Latgales apkaimi

Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija pieņēmusi lēmumu Maskavas forštati pārdēvēt par Latgales apkaimi, aģentūru LETA informēja Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagastā, informēja Latvijas Mākslinieku savienības vadītājs Igors Dobičins.

Aptiekām jābūt krīzes infrastruktūras sastāvdaļai, uzskata nozares eksperti © DIENA

Alvis Ērglis, SIA Latvijas aptieka valdes priekšsēdētājs Izdevniecības Dienas bizness konferencē Veselība kā drošība: zāļu pieejamība un apgāde, pārstāvot farmācijas mazumtirdzniecības uzņēmumus, akcentēja būtiskus jautājumus, kuriem nekavējoties vajadzīgs risinājums, lai krīzes situācijā aptiekas varētu produktīvi funkcionēt kā kritiskās infrastruktūras sastāvdaļa.

Doma laukumā varēs vērot pasaules hokeja čempionāta spēļu tiešraides

Lai Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi varētu sekot līdzi pasaules hokeja čempionātam un Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlēm, Doma laukumā notiks čempionāta tiešraižu publiskā skatīšanās uz lielā ekrāna, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Latgales vēstniecībā Gors Latvijas Radio koris atskaņos astoņu komponistu jaundarbus

Latgales vēstniecībā Gors 11. maijā plkst. 18 Latvijas Radio koris un diriģents Kaspars Putniņš piedāvās kormūzikas pirmatskaņojumu plejādi Bezgalības krelles. Astoņi šodienas latviešu komponisti rakstījuši jaundarbus ar Noras Ikstenas radītajiem dzejoļiem, veltījumiem Saules sistēmas planētām. Šajā dienā koncertzāle aicina svinēt arī savu 11. dzimšanas dienu.

Ukraiņi notriekuši 59 no 76 krievu raķetēm un lidrobotiem

Naktī uz trešdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 55 dažāda tipa raķetes un 21 uzbrukuma lidrobotu, un ukraiņu zenītartilēristi 59 no šiem gaisa mērķiem ir iznīcinājuši, pavēstījis Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks.

Skaņu mežā uzstāsies avangarda ģitārists Freds Frits

Kultūras ēkā Hanzas perons 4. un 5. oktobrī notiks eksperimentālās mūzikas festivāls Skaņu mežs’2024, un tā pirmajā vakarā uzstāsies ģitārists Freds Frits (Fred Frith), ko medijs Chicago Reader nodēvējis par “avangarda mūzikas gigantu”, bet laikraksts The Guardian - par modernas ģitārspēles pionieri.

Domnīca: informācijai par dadzdzīvokļu māju tehnisko stāvokli jābūt publiski pieejamai

Padomju laikā celta daudzdzīvokļu nama Ogrē atzīšana par ekspluatācijai bīstamu, par ko vēstīja Ogres novada pašvaldība un vairāki interneta mediji, atklāj būtisku sistēmisku problēmu nekustamo īpašumu tirgū – informācijas par būvju tehnisko stāvokli sarežģīta pieejamība dzīvokļu īpašniekiem un pilnīgu nepieejamība potenciālajiem pircējiem vai īrniekiem, kā arī plašākai sabiedrībai, norāda domnīca Ilgtspējīga namu pārvaldīšana.

Daugavpils teātrī top kustību izrāde Nodzītus zirgus nošauj

Svētdien, 26. maijā, Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde kustību izrādei Nodzītus zirgus nošauj, kura stāsta par cīņu ar savām vājībām un nepārvaramiem apstākļiem. Pēc pirmizrādes Daugavpils teātrī izrādi varēs noskatīties arī Rīgā - 1. jūnijā Latvijas Nacionālajā teātrī, informēja teātra pārstāvji.

Skolēni meklēs risinājumus mobilitātes uzlabošanai

Šonedēļ izglītības organizācija Junior Achievement Latvia un Transporta un sakaru institūts (TSI) rīko pirmo mobilitātes hakatonu jauniešiem Smart Move, kurā komandas strādās pie tā, lai identificētu šī brīža lielākos izaicinājumus mobilitātes jomā un meklētu risinājumus transporta nozares uzlabošanai nākotnē.

Rīgā šovasar ar brīvdabas koncertu uzstāsies grupa Bi-2

Savas pasaules tūres un jaunā albuma Alleluja prezentācijas tūres ietvaros populārā krievu alternatīvā roka grupa Bi-2 ar vērienīgu koncertu šovasar 15. jūnijā plkst. 20 uzstāsies arī Rīgā, Wondersalā, informēja koncerta rīkotāji.

Konkurējot par darbiniekiem © DIENA

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdrošināšana vai iespēja apmeklēt konferences, vairs pilnībā nepilda motivācijas un lojalitātes veicināšanas funkciju, jo neatbilst visu darbinieku daudzveidīgajām prasībām.

Toyota biznesa gadā guvis rekordlielu peļņu

Japānas autobūves uzņēmums Toyota Motor Corp. pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, strādājis ar 4,94 triljonu jenu (29,6 miljardi eiro) tīro peļņu, un tas ir visu laiku augstākais līmenis autoražotāja vēsturē, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Netalantīgākais izlases hokejists. Saruna ar Robertu Bukartu © DIENA

Kaut gan viņš sevi kritiski vērtē kā Latvijas hokeja izlases netalantīgāko spēlētāju, šogad plāno piedalīties jau 11. pasaules čempionātā, tādējādi aizsniedzot tādus ilggadējus valstsvienības pārstāvjus kā Herbertu Vasiļjevu un Mārtiņu Cipuli. Sagatavošanās posmā viņš aizvadīja pārbaudes spēli vienā maiņā ar brāļiem Rihardu un Rodžeru, bet savstarpēju saspēli tā arī līdz galam nesajuta. Neviens latviešu hokejists Čehijas hokeju nezina tik labi kā Roberts Bukarts, kurš kopā ar izslēgšanas mačiem vienā no Eiropas vadošajām līgām aizvadījis precīzi 400 spēļu un Ostravu uzskata par otrajām mājām. Uzbrucējs ir gatavs izaugsmei arī 33 gadu vecumā un sevi par veterānu vēl neuzskata, tiesa gan, karjerā paveiktais uzliek pieredzējuša spēlētāja statusu.

ASV aptur bumbu piegādi Izraēlai

Savienotās Valstis pagājušajā nedēļā apturējušas bumbu sūtījumus Izraēlai, kas nespēja kliedēt Vašingtonas bažas par iebrukumu Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā, otrdien paziņoja augsta ranga ASV amatpersona.

Kalendārs

Maijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9