Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Šodien

Ceļš līdz bronzai. Pirmsākumi © DIENA

114 gadu pagāja no pirmās zināmās hokeja spēles Latvijas teritorijā līdz mirklim, kad mūsu nacionālā izlase kāpa uz pasaules čempionāta goda pjedestāla. Savulaik hokeju spēlējām spēkos līdzīgi ar Igauniju un Lietuvu, bet laika gaitā pie mums šis sporta veids sāka attīstīties veiksmīgāk un kļuva par populārāko valstī. Kopā ar kādreizējo spēlētāju un treneri, bet tagad hokeja vēstures apkopotāju Ēvaldu Grabovski ieskatāmies Latvijas hokeja pirmsākumos.

Mātes dienā silts apskāviens un bučas uz vaiga jeb kā savienot ģimeni un darbu IT nozarē

Siltu apskāvienu un buču uz vaiga Mātes dienā saņems arī trīs informācijas tehnoloģiju nozarē strādājošās māmiņas – Vita Jekimova, Santa Šeļegovska un Laima Genava. Lai arī viņu pamata darba vieta atrodas IT uzņēmuma SIA ZZ Dats birojā Rīgas Klusajā centrā, tomēr ikdienā viņas izmanto iespēju strādāt attālināti no savām dzīvesvietām Rīgā un Jelgavā.

Dombrovskis: Latvijai jāpaātrina ES fondu apguve

Latvijai ir jāpaātrina Eiropas Savienības (ES) fondu apguve, šorīt intervijā TV3 pauda Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks, Jaunās vienotības pirmais numurs gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās Valdis Dombrovskis (JV).

Masīvā krievu raķeštriecienā bojāti energoobjekti sešos Ukrainas apgabalos © DIENA

Krievijas masīvajā pret Ukrainu vērstajā raķešu un dronu triecienā naktī uz 8. maiju, kas īpaši bijis vērsts pret energoobjektiem, ievainojumus guvuši civiliedzīvotāji, pilnīgi vai daļēji sagrautas daudzstāvu dzīvojamās ēkas un citi civilās un energoinfrastruktūras objekti. Lieli postījumi nodarīti trīs termoelektrostacijām, vēsta Ukrainska Pravda.

Latvijā sāks ieplūst siltāks gaiss, bet diena gaidāma mākoņaina

Ceturtdien no rietumiem Latvijā pakāpeniski sāks ieplūst siltāks gaiss, bet debesis līdz ar gaisa masu nomaiņu būs mākoņainas un vietām, pārsvarā centrālajos rajonos, gaidāms neliels lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Drošība, vide, tehnoloģijas © DIENA

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simbolizē Eiropas Parlaments (EP).

Kalendārs

Maijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9