Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Šodien

Vācijā pieaudzis kibernoziegumu skaits

Vācijā aizvadītā gada laikā pieaudzis kiberuzbrukumu skaits un tie sagatavoti rūpīgāk, secinājis Federālās kriminālpolicijas birojs (BKA).

Pirmās instances tiesa attaisno bijušo LU rektoru Muižnieku

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien attaisnojusi bijušo Latvijas Universitātes (LU) rektoru Indriķi Muižnieku krimināllietā par pabalstu nelikumīgu izmaksu no darba aizejošajiem augstskolas darbiniekiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Kannu festivālā demonstrēs režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filmu Straume

Otrdien, 14. maijā, Francijā sākas pasaulslavenais Kannu kinofestivāls, kas ilgs līdz 25. maijam, un Latvijai šogad tas ir ļoti īpašs – režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma Straume/Flow atlasīta Kannu konkursam Un certain regard/Īpašais skatiens. Arī citi Latvijas kinoprofesionāļi aktīvi piedalās kinoindustrijas notikumos, filmu tirgū un atsevišķās programmās.

Šilovs: Tikai cenšos spēlēt savu spēli

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš aizvadījis jau sesto maču Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, par notikumiem laukumā neuztraucas un tikai mēģina uz ledus parādīt labāko sniegumu, sarunā ar žurnālistiem teica Šilovs.

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.

Latvijas čempionāta 2. posmā regbijā jauniešiem Livonia uzvara un otrā vieta

Svētdien, 12. maijā, Baldones stadionā notikušajā Latvijas čempionāta otrajā posmā regbijā jaunākajās jauniešu grupās sekmīgāk nekā pirmajā posmā nospēlēja RK “Livonia” komanda, kas šoreiz izcīnīja divas godalgas – vienu pirmo un vienu otro vietu. Tāds pats veikums ar pirmo un otro vietu arī RK “Mītava”, bet Eleja nopelnīja trīs trešās vietas.

Nedēļas garumā būs iespēja apmeklēt jauno horeogrāfu iestudētos darbus

Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) šajā vasarā absolvēs 12 jaunie laikmetīgās dejas mākslas horeogrāfi. Nedēļas garumā, no 18. līdz 26. maijam, dažādās vietās Rīgā būs iespējams apmeklēt šajā gadā tapušos jaunrades darbus. Paši horeogrāfi, ironizējot par savām sajūtām un intensīvo gatavošanās procesu, skates nedēļai devuši nosaukumu Ar galvu pa priekšu.
Reklāmraksts

Mājokļa pircēja tiesību aizsardzība

Uzsākot mājokļa iegādi vai būvniecību, ir svarīgi nodrošināt, lai jūsu juridiskās tiesības un intereses tiktu pasargātas. Daudziem šis process ir viens no nozīmīgākajiem ieguldījumiem viņu dzīvē.

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguva 16. vietu.

Vītoliņš: Mēs mākam radīt drāmu

Valstsvienības spēlētāji atkal ir parādījuši raksturu un uzvarējuši svarīgu spēli, svētdien pēc uzvaras papildlaika pēdējās sekundēs pār Francijas komandu aģentūrai LETA sacīja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +15..+19 grādiem, bet piekrastē tā nepārsniegs +11..+15 grādus, prognozē sinoptiķi.

Kalendārs

Maijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9