Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šodien

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Brāļu Ābeļu filma Dieva suns izvēlēta Kannu kinofestivāla programmai Fantastic 7

Kinorežisoru Laura un Raita Ābeļu eksperimentālā animācijas filma Dieva suns ir pieaugušo pasaka un prestižajā Kannu kinofestivālā iekļauta kā viena no septiņām aizraujošākajām šī gada žanru filmām. Latvijā tā būs skatāma 2024. gada nogalē vai 2025. gada sākumā, informēja Tritone Studio pārstāve Alise Podniece.

Premjere: Balsojums Saeimā parāda, kuras partijas iestājas par Latvijas vērtībām

Saeimas pārliecinoša vairākuma atbalsts Baibas Bražes apstiprināšanai ārlietu ministra amatā parāda gan partijas, kuras iestājas par Latvijas vērtībām, gan arī tās partijas, kurām svarīgāk palikt pie saviem politiskajiem ieskatiem un pozicionēties, šodien pēc balsojuma Saeimā izteicās Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Jau 20. reizi notiks 4. maija Latvijas filmu maratons

Valsts svētkos jau 20. reizi notiks Nacionālā Kino centra rīkotais tradicionālais 4. maija Latvijas filmu maratons, kas nu jau vairākus gadus tiek rīkots divos paralēlos formātos – klātienē kinoteātrī Splendid Palace un visā pasaulē tiešsaistē, portālā filmas.lv. Abi formāti skatītājiem pieejami bez maksas, un abās programmās zināma uzmanība veltīta faktam, ka tieši maija pirmajās dienās aprit 20 gadi, kopš Latvija uzņemta Eiropas Savienībā, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Mākslinieks, kurš maina mūsu attieksmi pret mūziku © DIENA

"ES lietoju mūziku tāpat, kā citi lieto vitamīnus vai zāles," sarunā ar Dāvi Eņģeli pirms vairākiem gadiem Latvijas Radio 3 Klasika teicis kanādiešu izcelsmes avangarda saksofonists, multiinstrumentālists un mūzikas autors Kolins Stetsons.

Pavasara konstruktors © DIENA

Domājot par pavasari, neizbēgami nāk prātā kustība – asnu spraukšanās no zemes, pumpuru sprādzieni, augšana un tiekšanās pret gaismu. Un tāpēc šķiet, ka pavasarī arī mākslā tik ļoti iederas deja, it sevišķi mūsdienu horeogrāfijā, kad, liekas, ķermeņa kustību iespējām nav robežu.

Fināls finiša taisnē © DIENA

Čempionu titulu nedēļas nogalē sadalīs Jēkabpils Lūšu un -Ezerzemes/DU volejbolisti, kuri finālsērijas ceturtajā spēlē piektdien tiksies Jēkabpilī, un, ja būs nepieciešama, izšķirošā spēle dienu vēlāk paredzēta Daugavpilī. Bronzas godalgas jau izcīnījusi RTU Robežsardze/Jūrmala.

Ukraina cer, ka ASV apstiprinās atbalsta likumu © DIENA

Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs intervijā BBC paudis "piesardzīgu optimismu", ka sestdien paredzētajā balsojumā ASV Kongresa Pārstāvju palāta beidzot apstiprinās likumprojektus par palīdzību ārvalstīm, kas paredz arī 61 miljarda ASV dolāru vērtu atbalstu Ukrainai tās karā pret iebrucējiem no Krievijas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Zeļļi pārtrauc mājinieku uzvaru sēriju un tiek pusfinālā © DIENA

Debijas sezonā Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu sasnieguši Rīgas Zeļļi, kuri izbraukumā atspēlēja desmit punktu starpību un ar 81:74 pārspēja Valmiera Glass/ViA komandu. Sērijā līdz trim uzvarām rīdzinieki bija pārāki ar 3-1 un par vietu finālā mērosies spēkiem ar BK Ventspils.

Uzvarētāju mentalitāte © DIENA

Strādā, upurējies un uzvari jebkādiem līdzekļiem – panākumu formulu augstākā līmeņa izšķirošajās spēlēs atklāja karaliskā Madrides kluba Real galvenais treneris Karlo Ančeloti, kura vadītie futbolisti izturēja pašreizējo čempionu City spiedienu un ar uzvaru 4-3 pēcspēles sitienos iekļuva UEFA Čempionu līgas pusfinālā.

Gaisa temperatūra piektdien nepārsniegs +8 grādus

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -2..+3 grādi, aukstākais laiks valda Vidzemē, liecina meteoroloģiskā informācija. Piektdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies vien līdz +2..+8 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu © DIENA

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politologs, eksperts starptautiskās politikas un diplomātijas jomā Kārlis Daukšts.

Debates par pragmatismu © DIENA

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprīlī beidzot balsos par palīdzības sniegšanu Ukrainai.

Politiskās intrigas © DIENA

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Kalendārs

Aprīlis, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12