Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Šodien

FOTO: Ar ziedojumu BKUS noslēgusies VENDEN labdarības akcija

Ar svinīgo čeka pasniegšanu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā 8. maijā tika noslēgta VENDEN labdarības akcija, kuras ietvaros divu mēnešu garumā viens cents no katra pārdotā produkta PET pudelē tika novirzīts ziedojumam Bērnu slimnīcas fondam. Pasākumā piedalījās VENDEN un Bērnu slimnīcas fonda pārstāvji, kā arī neonatoloģijas nodaļas ārsti un māsas.

Viena diena mūsmājās. No pavasara dārza darbiem līdz precībām. Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs svin 100. jubileju © DIENA

1924. gadā, kad pavisam jaunā Latvijas valsts bija knapi izkūlusies no kara, bija inteliģenti cilvēki, kas pieņēma lēmumu, ka noteikti jāsaglabā nākamajām paaudzēm liecības par zemnieku dzīvesveidu, kas nešaubīgi aiziet. Jārada vēstures realitātes sajūta par to, no kurienes mēs nākam, – Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja rašanos raksturo galvenais krājuma glabātājs Mārtiņš Kuplais.

Muzeju naktī mākslas muzejos varēs baudīt deju mūziku, izzināt atmiņas ģenētisko kodu un pētīt modernās dejas pirmsākumus

Sestdien, naktī no 18. uz 19. maiju, Latvijā jau 20. reizi norisināsies starptautiskā akcija Muzeju nakts. Mākslas muzejos apmeklētāji varēs baudīt dažādu kultūru deju mūziku klusajā diskotēkā, izzināt atmiņas ģenētisko kodu, kas slēpjas Azerbaidžānas paklāju rakstos, pētīt modernās dejas pirmsākumus un Aisedoras Dunkanes ideju ietekmi Latvijā, kā arī ļauties interaktīvai mītradei, iepazīstot dažādas kustību tehnikas.

Gada inflācija aprīlī Latvijā pakāpusies līdz 1,1%

Patēriņa cenas šogad aprīlī salīdzinājumā ar martu Latvijā pieauga par 0,5%, bet gada laikā - šogad aprīlī salīdzinājumā ar 2023.gada aprīli - palielinājās par 1,1%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Klasikas kino vakaru sezonu noslēgs Miloša Formana filma Blondīnes mīlestības (1965)

Miloša Formana romantiskā komēdija Blondīnes mīlestības (The Loves of a Blond, 1965) tiks demonstrēta trīs seansos no 17. līdz 19. maijam kinoteātrī Kino Bize. Filma, ar kuru Formans guva savu pirmo Oskara nomināciju, noslēgs Klasikas kino vakaru programmu, kas veltīta čehu Jaunajam vilnim sešdesmitajos gados. Sestdienas vakarā pirms seansa kino kritiķes Agneses Lipskas ievadlekcija.

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsardzības process (TAP), aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Uzņem filmu par alpīnistu Teodoru Ķirsi Ceļš nekad nebeidzas

Nākamgad pirmizrādi piedzīvos filma Ceļš nekad nebeidzas, kas vēsta par ievērojamāko alpīnistu Latvijas brīvvalsts vēsturē Teodoru Ķirsi, kurš kļuva par vienu no 90.gadu populārākajiem cilvēkiem Latvijā arī ārpus profesionālās augstkalnu arēnas, informēja filmas veidotāji.

Remontdarbu dēļ uz laiku būs izmaiņas vilcienu kustībā vairākās dzelzceļa līnijās

VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) plānoto dzelzceļa infrastruktūras modernizācijas darbu dēļ posmā Lielvārde-Skrīveri no šī gada 13.maija līdz 5.jūnijam būs izmaiņas vilcienu kustībā Tukuma, Daugavpils, Indras, Rēzeknes, Zilupes, Madonas, Gulbenes un Aizkraukles virzienā, aģentūru LETA informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Iekšlietu ministrs: 9.maijs Latvijā aizvadīts salīdzinoši mierīgi

No tiesībsargājošo iestāžu skatupunkta raugoties, 9.maijs Latvijā ir aizvadīts salīdzinoši mierīgi, tomēr policija pastiprinātā režīmā turpinās strādāt arī šodien, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā atklās krāšņu Azerbaidžānas paklāju izstādi

Atzīmējot Azerbaidžānas un Latvijas diplomātisko attiecību 30. gadadienu, no 16. maija līdz 15. septembrim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) sadarbībā ar Azerbaidžānas vēstniecību Latvijā un publisko akciju sabiedrību Azerkhalcha norisināsies unikālas kolekcijas izstāde Atmiņas ģenētiskais kods. Azerbaidžānas paklāji, informēja izstādes veidotāji.

Tirgus mostas no murkšķa dienas © DIENA

Aprīlī pircēji Latvijā sākuši pieņemt atliktos lēmumus par mājokļu iegādi, bet mājokļu pārdevēji biežāk akceptē piedāvājumus samazināt cenas, liecina Latio jaunākais Mājokļu pircēju pārliecības indekss, kas tendences uzrāda ātrāk nekā darījumu statistika.

Ostravas pavasaris © DIENA

Hokeja pavasaris Latvijas izlases līdzjutējus šogad aizvedīs uz Čehijas trešo lielāko pilsētu Ostravu, kurā dzimis Spānijas granda Barcelona centra basketbolists Jans Veselijs. Tā atrodas vien 105 minūšu lidojuma vai 14 stundu auto brauciena attālumā. Kad kārtējā alus degustācija nedaudz jau būs apnikusi un no ledus aukstuma saķertas pirmās iesnas, atpūtas dienās vērts izvēdināt galvu un izpriecas meklēt arī Ostravai tuvējā apkārtnē, lai kārtējais hokeja pavasaris, atbalstot Latvijas izlasi, paliktu neizdzēšamā atmiņā.

Gan ieguvumi, gan riski © DIENA

Laikmetā, kad mākslīgā intelekta (MI) un ar to darbināmo rīku jomā ir vērojama strauja attīstība, ir svarīgi rast līdzsvaru starp MI pozitīvo aspektu izmantošanu un iespējām sevi pasargāt no riskiem. Safabricētas sarunas, nozagta balss vai nozagta vizuālā identitāte – šie ir tikai daži riski, ar ko saskaramies jau patlaban un saskarsimies nākotnē, ja nebūsim pietiekami informēti par to, kā sevi pasargāt.

Blūms Rumānijā izcīna augsto 6. vietu Eiropas čempionātā XCC krosā

Ļoti atzīstamu panākumu ceturtdienas pievakarē paveicis Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, kurš Rumānijā ļoti lietainos laika apstākļos izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā MTB saīsinātajā (XCC) krosā. Junioru konkurencē Kristeram Celitānam 34. pozīcija, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopumā LOK vēlētajiem amatiem izvirzītas 87 kandidatūras, bet uz prezidenta amatu pretendēs pieci kandidāti – Ansis Dāle, Viesturs Koziols, Arnis Lagzdiņš, Raimonds Lazdiņš un Jānis Reirs.

Baidens publiski brīdina Izraēlu, ka var pārtraukt militārās piegādes © DIENA

Izraēlas vēstnieks ANO Gilads Erdans par "ļoti sarūgtinošu paziņojumu" nosaucis ASV prezidenta Džo Baidena teikto, ka amerikāņi pārtrauks ieroču un artilērijas šāviņu piegādi Izraēlai, ja tās karaspēks sāks plašu militāro operāciju blīvi apdzīvotajā Rafahas pilsētā Gazas joslas dienvidos, vēsta BBC.

Intriģējoša uvertīra © DIENA

Pēdējās minūtēs tālmetienos veiksmi neatrada Rīgas Zeļļi, un Pafbet Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas pirmajā spēlē VEF Rīga nosargāja uzvaru (81:78). Debitanti gan apliecināja gatavību izaicināt savus titulētos konkurentus, un cīņā par kausu gaidāms intriģējošs turpinājums.

Salna pret eksotiku © DIENA

Zemnieki cīnās pret salnām; augļkopji cer – zaudējumi nebūs tik lieli kā pērn. Tiek bilsts, ka varbūt jāatgriežas pie Latvijas laikapstākļiem piemērotākām šķirnēm. Gata Buravcova zīmējums.

Kalendārs

Maijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9