Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Šodien

Plūdos Kenijā 188 bojāgājušie

Lietavu izraisītos plūdos Kenijā kopš marta gājuši bojā 188 cilvēki, ceturtdien paziņoja šīs Austrumāfrikas valsts Iekšlietu ministrija.

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Štruntu pētīšana © DIENA

Pēdējā laikā esmu sapratis, ka nesātīga apaugšana ar mantām ir viena no tām retajām īpatnībām, kas mūs atšķir no pārējās kustoņu pasaules

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilciena sastāvs, kurā iemājojis mežs, kursēt sāk no 28. aprīļa, informēja Tukuma informācijas centra pārstāvji.

Par godu muzeja simtgadei Brīvdabas muzejs atdzīvosies grandiozā pasākumā Viena diena mūsmājās

Par godu Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja simtgadei š.g. 11. maijā, atklājot vasaras sezonu, muzeja sētas pilnībā atdzīvosies pasākumā Viena diena mūsmājās. Vairāk nekā trīsdesmit muzeja objektos rosīsies ļaudis laikmetam atbilstošā apģērbā un darīs konkrētajai vietai un laikam raksturīgus darbus. Tas būs ceļojums laikā, iejūtoties 100-200 gadus senā pagātnē.

Platformā Tet TV+ skatītājiem pieejamas Riga IFF filmas

Uzsākot ilgtermiņa sadarbību ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF) 2023. gadā, Tet TV+ platformā skatāmas gan pērnā festivāla izcilākās filmas, gan arī citu iepriekšējo gadu pērles, kopumā ļaujot skatītājiem iepazīties ar teju 50 dažādiem kino mākslas darbiem.

Ar plašu pasākumu programmu maijā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs beigs darbu Brīvības bulvārī 32

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs maijā tradicionāli piedāvā dažāda satura pasākumus plašai auditorijai – gan valsts svētku atzīmēšanu, gan Muzeju nakts programmu, gan citas saistošas norises. Šis maijs nozīmīgs ar to, ka mēneša beigās muzejs beigs desmit gadus ilgo darbību pagaidu ekspozīciju un izstāžu telpās Brīvības bulvārī 32, un uzsāks atgriešanos atjaunotajā Rīgas pilī – savā vēsturiskajā mājvietā.

Nacionālās Mākslu vidusskolas direktora konkursā uzvarējusi Jolanta Vjakse

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atkārtotajā atklātajā konkursā uz Mākslu izglītības kompetences centra (MIKC) Nacionālā Mākslu vidusskola direktora amatu astoņu pretendentu konkurencē uzvarējusi Jolanta Vjakse, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Atzīmēs Pasaules preses brīvības dienu

Piektdien, 3. maijā, tiks atzīmēts preses un vārda brīvībai būtisks notikums – Pasaules preses brīvības diena*, informē SIA Reitan Convenience Latvia valdes priekšsēdētāja Dace Dovidena.

Lai būtu ko teikt © DIENA

Kas ir pats, pats svarīgākais, domājot par valsti, domājot par Latviju un mūsdienām? Vienam tie ir līdzcilvēki, citam ainava un daba, vēl citam – atsevišķas personības vai personīgais stāsts. Tieši caur šādu – daudzšķautņainu un tik ļoti dažādu – prizmu gribas domāt par Latviju šajā 4. maija svētku nedēļā.

Medikamentu pieejamība krīzes apstākļos. Ukrainas mācībstundas © DIENA

Izdevniecības Dienas bizness rīkotā konference Veselība kā drošība: zāļu pieejamība un apgāde aprīlī pulcēja veselības aprūpes un farmācijas iestāžu un uzņēmumu vadītājus un vadošos darbiniekus, par valsts drošību atbildīgo institūciju darbiniekus un sabiedrības viedokļu līderus, lai iezīmētu medikamentu pieejamības nepārtrauktības un veselības aprūpes lomu, kā arī rīcības stratēģiju dažādu krīžu situācijās, tai skaitā militāra apdraudējuma gadījumā.

Dokumentālā filma Patrīcija piedalās 39. Minhenes dokumentālo filmu festivālā

2. maijā sākas 39. Minhenes dokumentālo filmu festivāls Dok.Fest München, kurā starptautisko pirmizrādi piedzīvos filmu studijā Mistrus Media veidotā režisoru Dāvida Ernštreita un Ineses Kļavas dokumentālā filma Patrīcija, kas vēsta par visu laiku labāko latviešu slēpotāju Patrīciju Eiduku un viņas ģimeni.

Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds "miers"

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Pavasara skrējienā: bez spriedzes un ar prieku

Parkos, dabas takās un ielās aizvien vairāk dažādu paaudžu cilvēki skrien! Arī iespēja pierādīt savu varēšanu garajā skrējienā – maratonā – aizrauj aizvien vairāk, un ne mazums ir arī tādu, kuri skriešanas treniņus uzsākuši gandrīz no nulles.

Kalendārs

Maijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9