Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Šodien

Latvijā beidzas gripas epidēmija

Latvijā ceturtdien, 25.aprīlī, oficiāli beidzas gripas epidēmija, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Prezidents skeptisks par budžeta taupīšanu iekšējās un ārējās drošības vajadzību apstākļos

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijas par budžeta deficīta samazināšanu ir izvērtējamas, bet nav obligātas, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) žurnālistiem izteicās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, izceļot, ka Latvija patlaban nedrīkstot taupīt ne uz iekšējās, ne uz ārējās drošības rēķina.

Tuvākā diennakts būs lietaina

Trešdienas vakarā un ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies un lietains laiks, daudzviet līs ilgstoši, prognozē sinoptiķi.

LČ 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un Livonia

Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.

Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts Le Parisien, kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri..

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”, situāciju nozarē komentē Jens Chr. Skrede, Cruise Europe izpilddirektors.

Sāk izvērtēt redzējumu par Rundāles pils muzeja iniciatīvu pārņemt Mežotnes pili

Trešdien, 24. aprīlī, uz pirmo sēdi sanāca Kultūras ministrijas (KM) izveidotā darba grupa, kuras uzdevums ir izvērtēt risinājumus tālākai Mežotnes pils izmantošanai. Darba grupas locekļi uzklausīja VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) ziņojumu par Mežotnes pils apsaimniekošanas izmaksām un Rundāles pils muzeja redzējumu par potenciālo Mežotnes pils pārņemšanas modeli.

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta Pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.

Ministrijām nespējot vienoties, TM piedāvā tiesu ekspertīžu iestāžu reformu atlikt vai apturēt vispār

Tieslietu ministrija (TM) piedāvā tiesu ekspertīžu iestāžu reformu atlikt līdz 2027.gada beigām vai apturēt to vispār, jo atbildīgās ministrijas nespēj vienoties par risinājumiem, attiecīgi 2024.gadā neizdosies iekļauties termiņos un īstenot iepriekš plānotos uzdevumus, liecina TM sagatavotā prezentācija Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai.

Pirmizrādi piedzīvos divas LKA aktieru kursa izrādes Elmāra Seņkova režijā

3. un 4. maijā pirmizrādi piedzīvos divas Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Dramatiskā teātra aktiera mākslas 3. kursa studentu izrādes teātra režisora, profesora un kursa vadītāja Elmāra Seņkova režijā. Gan izrāde Moceklis, gan Māceklis ir Mariusa fon Maienburga 2012. gadā sarakstītās lugas Moceklis (Märtyrer) iestudējumi, tomēr divu sastāvu un atšķirīgo tematisko akcentu dēļ jāuztver kā divi atsevišķi, patstāvīgi darbi.

Cimzes balvu saņems pedagoģes Ilona Linarte-Ruža un Rita Piešiņa

Šogad aprit desmit gadi, kopš Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) iedibinājis Cimzes balvu – pedagoģiskās izcilības apbalvojumu mūzikas, mākslas, dizaina un dejas izglītības jomā. Jubilejas gadā balvu saņems Mākslu izglītības kompetences centra Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola skolotāja un izglītības programmas Apģērbu dizains vadītāja Rita Piešiņa un Ilūkstes Mūzikas un mākslas skolas direktore, mākslas skolotāja Ilona Linarte-Ruža. Cimzes balvas pasniegšanas ceremonija notiks 17. maijā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Tesla peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 55%

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums Tesla šogad pirmajā ceturksnī strādājis ar 1,1 miljarda dolāru peļņu, kas ir par 55% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.

Ārlietu ministres padomnieki būs Znotiņa-Znota un Pildegovičs

Ārlietu ministres Baibas Bražes padomniece stratēģiskās komunikācijas un publiskās diplomātijas jautājumos būs Signe Znotiņa-Znota, bet padomnieks drošības un sabiedrības noturētspējas jautājumos būs Tomass Pildegovičs, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām? © DIENA

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemesls ir viens – netrūkst cilvēku, kuri, daudz nedomājot, klikšķina uz ziņām ar skandaloziem virsrakstiem, iekrītot krāpnieku veikli izliktos slazdos.

Canucks zaudē Stenlija kausa otrajā spēlē, bet Panthers izcīna uzvaru

Vankūveras Canucks ar uzbrucēju Teodoru Bļugeru sastāvā un vārtsargu Artūru Šilovu rezervē otrdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā spēlē, turpretī Floridas Panthers bez aizsarga Uvja Jāņa Balinska pieteikumā svinēja uzvaru.

Siliņa: Likums atļauj ministram izvēlēties aģentūras vadību

Likums atļauj ministram izvēlēties aģentūras vadību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), runājot par ekonomikas ministra Viktora Valaiņa (ZZS) lēmumu izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu bez rezultāta.

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete © DIENA

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, kas iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, vēsta AFP.

ASV Senāts atbalsta iespējamu TikTok aizliegšanu valstī

ASV Senāts, otrdienas vakarā balsojot par vairākiem ar iekšējo un ārējo drošību saistītiem likumprojektiem, atbalstīja lēmumu, kas paredz aizliegt Savienotajās Valstīs sociālo tīklu TikTok, ja tā īpašniece Ķīnas kompānija ByteDance to nepārdos.

Kalendārs

Aprīlis, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12