Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šodien

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Režisora Ginta Zilbaloža animācija Straume piedalās Ansī festivāla galvenajā konkursā

Vēlā 25. aprīļa vakarā savu galvenā konkursa programmu izziņojis Ansī starptautiskais animācijas filmu festivāls (Festival international du film d'animation d'Annecy) Francijā, un tajā iekļauta arī Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma Straume. Līdz ar to filma savu ceļu pasaulē sāk ar dalību konkursā divos nozīmīgākajos Eiropas kinofestivālos.

Embīdam 50 punkti 76ers pirmajā sērijas uzvarā pār Knicks

Ar 50 gūtiem punktiem ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā izcēlās Filadelfijas 76ers spēlētājs Džoels Embīds, palīdzot savai vienībai izcīnīt pirmo uzvaru sērijā pret Ņujorkas Knicks komandu.

Gatavības pārbaude uz Šveices fona © DIENA

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

ByteDance noraida ASV prasību pārdot TikTok

Ķīnas uzņēmums ByteDance noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu TikTok un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt TikTok Savienotajās Valstīs, ja ByteDance to nepārdos.
Reklāmraksts

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Ostapenko ar panākumu Madridē sāk iešūpoties ceļam uz Parīzi © DIENA

Droša uzvara Madrides WTA turnīra otrajā kārtā mazliet kliedējusi bažas par Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko (10. rangā) sportiskās formas kritumu pēc teicamā sezonas sākuma. Rīdziniece Spānijas galvaspilsētā ar 6-3, 6-1 pieveica šīs valsts tenisisti Džesiku Bousasu-Maneiro.
Reklāmraksts

Foresto kakla siksnas mājdzīvniekiem: kā tieši tās atbaida parazītus?

Tuvojoties gada siltajai sezonai, mājdzīvnieku saimnieki arvien biežāk saskaras ar nepatīkamu problēmu – parazītiem. No parazītiem nav pasargāts neviens, ne dzīvnieki, ne paši saimnieki. Tāpēc atbildīga un gādīga saimnieka pienākums ir profilaktiski pasargāt savu mīluli no parazītu invāzijas, un veikt regulāru attārpošanu, atbilstoši veterinārārstu ieteiktajam attārpošanas grafikam.

Aicina uz desmito Salaspils pusmaratonu

Svētku noskaņās savu pastāvēšanas desmitgadi šī gada 11. maijā atzīmēs Ezerkauliņi Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Čika konkurss © DIENA

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis nolēmis izbeigt līdzšinējo konkursu uz LIAA direktora amatu bez rezultāta, par ko oficiāli informējis Valsts kanceleju.

Statistika nav tikai vienkārši cipari © DIENA

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar CSP priekšnieku Raimondu Lapiņu.

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu © DIENA

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Renārs Kadžulis sagroza vēlēšanu rezultātus, izglābjot partijas toreizējo līderi Solvitu Āboltiņu no nepārvēlēšanas Saeimā.

Viena uzņēmuma likums © DIENA

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtspapīrus valsts uzņēmumos. Birokrātiskajā likumu valodā tas skan: piešķirt pilnvarojumu finanšu ministram ar valdības lēmumu un atsevišķu Saeimas lēmumu par piekrišanu konkrētam darījumam veikt kapitālsabiedrību, kurās valstij ir izšķiroša ietekme, fiksēta ienākuma vērtspapīru iegādi ar pozitīvu efektu uz valsts budžetu ilgtermiņā.

Zirnis joko - 26.04.2024. © DIENA

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Kalendārs

Aprīlis, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12