Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Aleksandra Štrāla portretu izstāde Savējie

Jāņa Akuratera muzejs, Ojāra Vācieša iela 6a

Izstādē Savējie Jāņa Akuratera muzejā būs redzami Aleksandra Štrāla pašportreti, brāļa Kārļa Štrāla, Edvarta Virzas, Jāņa Jaunsudrabiņa, Jāņa Akuratera, Kārļa Jēkabsona u. c. portreti.

8. maijs – 29. jūnijs

Dziesmu svētku ierakstiem veltīta izstāde SAN Dziesmusvētki

Rakstniecības un mūzikas muzejs, Pulka iela 8

2023. gada decembrī apritēja 120 gadi kopš klajā nākušas pirmās latviešu skaņu plates. Skaņu ierakstīšanas tehnoloģijas mūs spēj aizvest kādā pagātnes nogrieznī, kas nolaupīts aizmirstībai. Kā stropā san tūkstošiem bišu, tā dziesmu un deju svētkos san un skan tūkstošiem balsu, tūkstošiem deju soļu – mūsu Latvijas sirds bagātība, kuras liecības nākotnei glabā arī skaņu ieraksti.

10. maijs – 27. septembris

Andreja Ko personālizstāde Strazda maltīte saulainā dārzā

Galerija Tifāna, Jāņa iela 16

Izstāde Strazda maltīte saulainā dārzā parāda vien nelielu daļu no 160 gleznu sērijas, kas tapušas pēdējos divos gados. Savu jauno kluso dabu ciklu Andrejs Ko veltījis siltiem vasaras vakariem un rīta saules gaismai, kas slīd gar sienu un priekšmetu nelīdzeniem izliekumiem, slēpjas koku lapās un pamazām izšķīst maigos pustoņos kaut kur uz ēnas robežas. Vecā tējkanna, sudraba karotīte, ogas un augļi – tos, šķiet, kāds ir aizmirsis vai tīšām atstājis dārzā par prieku izsalkušiem putniem.

17. maijs – 24. maijs

Panku karalienes Vivjenas Vestvudas tērpi Rīgā

Modes muzejs, Grēcinieku iela 24

Modes muzejā būs apskatāma īpaši gaidīta izstāde Vivienne Westwood: Personiska tērpu un aksesuāru kolekcija , kas tapusi sadarbībā ar privātu kolekcionāru no Lielbritānijas. Pirmo reizi Rīgā būs iespēja redzēt izcilās britu dizaineres radītos tērpus un aksesuārus.

18. maijs – 18. jūnijs

Gors izsludina izstāžu projektu konkursu 2025. gadam

Latgales vēstniecība Gors, Pils iela 4, Rēzekne

Latgales vēstniecība Gors izsludina izstāžu projektu konkursu Gors Mākslas galerijā 2025. gadā skatāmajām izstādēm. Projektu konkursā aicināti piedalīties gan mākslinieki, gan izstāžu kuratori vizuālās mākslas, dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina jomā, piedāvājot grupu vai personālizstādes, kuratora veidotas u. c. izstādes. Pieteikumi konkursā tiek pieņemti līdz šī gada 3. jūnijam.

5. maijs – 3. jūnijs

Izstāde Saderīgi pāri

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, Palasta iela 4

«Izstādē aplūkojamas muzeja krājumā izsenis glabātas relikvijas, vērtīgi jaunieguvumi, nesen restaurēti priekšmeti. Aplūkojami tādi portreti, kas ir labi pazīstami Latvijas mākslas vēsturē un arī tādi, kas iepriekš nav ne izstādīti, ne arī kā citādi demonstrēti plašākai publikai,» tā izstādes kuratore Inga Karlštrēma

10. maijs – 19. novembris

Izstāde Mūsdienu fotogrāfijas vēstures I

Galerija ISSP, Marijas 13, k. 3, Berga bazārs

Mūsdienu fotogrāfijas vēstures I uzsāk divu izstāžu ciklu ISSP Galerijā, kurā atspoguļotas vairāku mākslinieku versijas un interpretācijas par vietējās fotogrāfijas vēstures rakstīšanas procesiem. Kā vienlaikus aizpildīt padziļinātas vēstures vakuumu un kritiski pārskatīt līdzšinējos naratīvus? Jaunie darbi radīti, atsaucoties uz un veidojot dialogu ar dažādu vēsturisko periodu fotogrāfiem un fenomeniem, kā arī sadarbojoties ar attiecīgo tēmu pētniekiem.

17. maijs – 27. jūnijs

Izstāde Iekāres vārdā

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Jaņa Rozentāla laukums 1

Izstāde izgaismo Latvijas 20. gadsimta mākslas vēstures autorus, kuri drosmīgi pievēršas seksualitātes pētniecībai un iekāres fenomenam. Turklāt mūsdienu mākslinieki projektā piedalās ar jau tapušiem vai speciāli radītiem darbiem, interpretējot sabiedrībā joprojām neērto tematiku glezniecības, grafikas, fotogrāfijas, tēlniecības, instalācijas un video mākslas medijā.

27. aprīlis – 28. jūlijs

Ciklā Paaudze skatāma izstāde Svētā nopietnībā Rolands Kaņeps

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, 2. st., Jaņa Rozentāla laukums 1

Rolanda Kaņepa nepārtrauktā balansēšana starp antīkās mitoloģijas un kristietības simboliem, to sadzīviskā interpretācija, ķermeniskums un attēloto ainu seksualitāte skatītājus mulsināja. Kaņepu aizrāva renesanses mākslas vēriens, darbos iemiesoto alegoriju simboliskā sarežģītība un manierisma stila elegance, vieglums, ar kādu parodēja mākslā idealizēto svinīgumu.

11. maijs – 25. augusts

Adriānas Vīgneres izstāde Humānās konstrukcijas

Bulduru Izstāžu nams, Muižas iela 6, Jūrmala

Adriānas Vīgneres izstāde Humānās konstrukcijas ir laikmetīgā formā gleznots stāsts par domām un sajūtām mūsdienu laiktelpā, kur apziņa, ka cilvēciskās esības radītais vienā brīdī var kļūt vien par ilūziju visu apdraudošā ļaunuma realitātē, liek būvēt un stiprināt garīgās konstrukcijas. Tās ietver visu humāno - ticību, cerību, mīlestību, dodot spēju rast prieku un mierinājumu ikdienas darbu krāsainībā, no visa liekā atbrīvotu skatienu atveldzējot dzidri zilajās debesīs.

8. maijs – 29. jūnijs

Sv.P. – slēgts
O.-S. – 10.00–17.00
sākot ar 15.05. muzeja darba laiks 10.00–18.00

Anitas Arbidānes darbu izstāde Māksla uz paplātes

Liepājas muzejs, Kūrmājas prospekts 16/18

Izstādē lielākoties būs skatāmas Anitas Arbidānes gleznas no mākslas centra Zuzeum mākslas priekšmetu kolekcijas, kā arī vairāki mākslinieces jaunākie darbi, kas tapuši speciāli šai izstādei Liepājas muzejā.

17. maijs – 22. septembris

Izstāde Atmiņas ģenētiskais kods. Azerbaidžānas paklāji

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Lielā zāle, Skārņu iela 10, Rīga

Iezīmējot Azerbaidžānas un Latvijas diplomātisko attiecību 30. gadadienu, sadarbībā ar Azerbaidžānas vēstniecību Latvijā un publisko akciju sabiedrību Azerkhalcha norisināsies unikālas kolekcijas izstāde Atmiņas ģenētiskais kods. Azerbaidžānas paklāji.

16. maijs – 15. septembris

O., Ce.–Sv. 11.00–17.00, kase 11.00–16.45
Tr. 11.00–19.00, kase 11.00–18.45
Pr. slēgts

Atklās cilvēku ar īpašām vajadzībām radītu izstādi Mēs esam tepat

Liepājas koncertzāle Lielais Dzintars, Mākslas telpa Cita Nova, Radio iela 8, Liepāja

Notiks cilvēku ar īpašām vajadzībām veidoto darbu izstādes Mēs esam tepat atklāšana. Atklāšanas pasākumu rīko Līvupes pamatskolas skolēnu vecāku biedrība sadarbībā ar koncertzāli Lielais dzintars un Liepājas Sociālo dienestu. Pasākuma Mēs esam tepat mērķis ir veicināt savstarpējo sapratni, atbalstu un cieņu pret ikvienu cilvēku, neatkarīgi no viņa individuālajām īpašībām vai spējām.

26. aprīlis – 31. augusts

P.–Pk. 11.00–17.00
Se., Sv. 10.00–15.00

Izstāde Dizaina procesi tuvplānā: Pavasaris

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, 3. st., Skārņu iela 10, Rīga

Sagaidot 35 gadu jubileju, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs uzsāk jaunu pop-up izstāžu sēriju Dizaina procesi tuvplānā, kas atspoguļos aktuālās norises latviešu mūsdienu dizainā. Pirmo izstādi ar nosaukumu Pavasaris apmeklētāji varēs aplūkot līdz jūnija beigām.

3. maijs – 28. jūnijs

Ot., Ce.–Sv. 11.00–17.00, kase 11.00–16.45
Tr. 11.00–19.00, kase 11.00–18.45
Pirmdienās slēgts