Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Ziņas

Gada inflācija maijā Latvijā samazinājusies līdz 0,1%

Patēriņa cenas šogad maijā salīdzinājumā ar aprīli Latvijā pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad maijā salīdzinājumā ar 2023.gada maiju - palielinājās par 0,1%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 1,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Indexo banka pievienojusies SWIFT

"Indexo banka" pievienojusies starptautiskajam finanšu ziņojumu apmaiņas tīklam SWIFT, teikts bankas īpašnieces ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Indexo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Krištopans: EP mandāta iegūšana LPV ir uzvara

Saraksta "Latvija pirmajā vietā" (LPV) iegūtais deputāta mandāts Eiropas Parlamentā (EP) ir partijas uzvara, uzskata Eiroparlamentā provizoriski ievēlētais pašreizējais Saeimas deputāts Vilis Krištopans.

Viens EP deputāta mandāts visdārgāk varētu būt izmaksājis AS, vismazāk - Progresīvajiem

Eiropas Parlamenta (EP) viena deputāta mandāta iegūšana vislielākos priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņus varētu būt prasījusi "Apvienotajam sarakstam" (AS), savukārt vismazākos tēriņus - "Progresīvajiem", liecina aģentūras LETA aprēķini, balstoties uz pēdējiem Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojam (KNAB) sniegtajiem partiju provizoriskajiem priekšvēlēšanu tēriņiem.

Dombrovskis sagaida sarunu ar Siliņu par eirokomisāra nosaukšanu

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem Eiropas Parlamentā (EP) atkārtoti ievēlētais, esošās Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV) paredz sarunu ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) par nākamā sastāva EK komisāra nosaukšanu.

Bezdarbs Latvijā maija beigās samazinājies līdz 5,2%

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad maija beigās bija 5,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā aprīļa beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Pirmdien vietām īslaicīgi līs

Pirmdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +2,8 grādiem Madonas novērojumu stacijā līdz +14 grādiem Liepājā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Pirmdien Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule un vietām īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.