Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Ziņas

Armija aicina dienestā mediķus, solot ap 1800 eiro un lielākas algas

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aicina līdz 12.jūlijam pieteikties kandidātus vakantajiem profesionālā dienesta karavīru speciālistu amatiem ārstus, ārstu palīgus, medicīnas māsas, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) ekspertus, tīkla administratorus, sakaru un informāciju sistēmu (SIS) tehniķus un radiosistēmu tehniķus, aģentūru LETA informēja NBS.

Mācītspēks skolotāja: ķīmija nenozīmē tikai sprādzienus laboratorijas darbos, tā dzīvo arī mūsos

“Vienkārši parādīt atoma uzbūvi – tas skolēnam nav interesanti, ir jārada sasaiste ar dzīvi,” atzīst Jēkabpils 2. vidusskolas un Ābeļu pamatskolas ķīmijas skolotāja Agnese Bicāne, kura šopavasar ieguvusi SIA “Olainfarm” un SIA “Centrālā laboratorija” stipendiju “Starp mums ir ķīmija!”. “Mācītspēks” īsteno Latvijas Universitāte, Daugavpils Universitāte un RTU Liepājā jeb bijusī Liepājas Universitāte.

Šogad Latvijā reģistrēti 462 garā klepus gadījumi

Šogad no janvāra līdz maija beigām Latvijā reģistrēti jau 462 saslimšanas ar garo klepu gadījumi, kas ir četras reizes augstāks rādītājs nekā pērn, kad tika reģistrēti 111 gadījumi, tostarp reģistrēts arī viens letāls gadījums, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).