Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ziņas

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Aptiekām jābūt krīzes infrastruktūras sastāvdaļai, uzskata nozares eksperti © DIENA

Alvis Ērglis, SIA Latvijas aptieka valdes priekšsēdētājs Izdevniecības Dienas bizness konferencē Veselība kā drošība: zāļu pieejamība un apgāde, pārstāvot farmācijas mazumtirdzniecības uzņēmumus, akcentēja būtiskus jautājumus, kuriem nekavējoties vajadzīgs risinājums, lai krīzes situācijā aptiekas varētu produktīvi funkcionēt kā kritiskās infrastruktūras sastāvdaļa.

Domnīca: informācijai par dadzdzīvokļu māju tehnisko stāvokli jābūt publiski pieejamai

Padomju laikā celta daudzdzīvokļu nama Ogrē atzīšana par ekspluatācijai bīstamu, par ko vēstīja Ogres novada pašvaldība un vairāki interneta mediji, atklāj būtisku sistēmisku problēmu nekustamo īpašumu tirgū – informācijas par būvju tehnisko stāvokli sarežģīta pieejamība dzīvokļu īpašniekiem un pilnīgu nepieejamība potenciālajiem pircējiem vai īrniekiem, kā arī plašākai sabiedrībai, norāda domnīca Ilgtspējīga namu pārvaldīšana.

Skolēni meklēs risinājumus mobilitātes uzlabošanai

Šonedēļ izglītības organizācija Junior Achievement Latvia un Transporta un sakaru institūts (TSI) rīko pirmo mobilitātes hakatonu jauniešiem Smart Move, kurā komandas strādās pie tā, lai identificētu šī brīža lielākos izaicinājumus mobilitātes jomā un meklētu risinājumus transporta nozares uzlabošanai nākotnē.

Draudzīgāki videi un ar jauniem pakalpojumiem © DIENA

Pēdējo gadu satricinājumi pasaulē nav metuši līkumu arī auto tirgum. Par to, kāda ir pašreizējo ekonomisko procesu un pieaugošās ģeopolitiskās spriedzes ietekme uz auto tirgus nozari, par klientu izvēli un jaunievedumiem pašu dīleru piedāvājumā intervijā Edžum Ozoliņam stāsta Moller Auto uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā Izīda Gerkena.

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.