Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ziņas

Skolēni meklēs risinājumus mobilitātes uzlabošanai

Šonedēļ izglītības organizācija Junior Achievement Latvia un Transporta un sakaru institūts (TSI) rīko pirmo mobilitātes hakatonu jauniešiem Smart Move, kurā komandas strādās pie tā, lai identificētu šī brīža lielākos izaicinājumus mobilitātes jomā un meklētu risinājumus transporta nozares uzlabošanai nākotnē.

Draudzīgāki videi un ar jauniem pakalpojumiem © DIENA

Pēdējo gadu satricinājumi pasaulē nav metuši līkumu arī auto tirgum. Par to, kāda ir pašreizējo ekonomisko procesu un pieaugošās ģeopolitiskās spriedzes ietekme uz auto tirgus nozari, par klientu izvēli un jaunievedumiem pašu dīleru piedāvājumā intervijā Edžum Ozoliņam stāsta Moller Auto uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā Izīda Gerkena.

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Brīvdienās dzēsts šogad lielākais meža ugunsgrēks

5. maijā Valkas novada Zvārtavas pagastā netālu no atpūtas vietas pie Cepurītes ezera izdega 14.49 hektāri pieauguša meža. Ugunsgrēks izcēlies iespējamas cilvēka darbības rezultātā. Brīvdienās mežā uzturējās liels skaits atpūtnieku, kā arī tika konstatēti vairāki mehāniskie transportlīdzekļi, kas neatļauti brauca pa meža teritoriju ārpus ceļiem, informē Valsts meža dienests.