Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Eiropa

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Sahāras putekļi ietin Grieķiju oranžā miglā © DIENA

Stiprie dienvidu vēji šonedēļ sasnieguši Grieķijas galvaspilsētu Atēnas un valsts dienvidu daļu no Sahāras tuksneša atnesto putekļu mākonī, otrdienas vakarā apkārtnei liekot izskatīties ietītai dzeltenīgi oranžā miglā, vēsta Ekathimerini.com.

Šolcs: Eiropai jāturpina palielināt palīdzību Ukrainai

Vācijas kanclers Olafs Šolcs trešdien sacījis, ka Eiropai jāturpina palielināt palīdzība Ukrainai arī pēc ASV militārās palīdzības paketes apstiprināšanas, taču viņš arī skaidri norādīja, ka joprojām iebilst pret tālas darbības rādiusa raķešu Taurus piegādi Kijivai.

Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts Le Parisien, kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri..