Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kā nomainīt motoreļļu?

Motoreļļas nomaiņa ir būtiska transportlīdzekļa apkopes procedūra, kas palīdz nodrošināt dzinēja vienmērīgu darbību.

Mūsdienīgiem dzinējiem, kuriem nepieciešamas zemas berzes eļļas, piemēram, 0w-20, regulāra eļļas maiņa ir īpaši svarīga, lai saglabātu efektivitāti un novērstu priekšlaicīgu nodilumu.

1. solis. Instrumentu un materiālu sagatavošana. Pirms sākat, pārliecinieties, ka jums ir visi nepieciešamie instrumenti: iztukšošanas aizbāžņa atslēga, jauns eļļas filtrs, jauna motoreļļa (piemēram, 0w-20), piltuve, tvertne nolietotai eļļai un aizsargcimdi.

2. solis. Iesildiet dzinēju. Nedaudz uzsildot dzinēju, eļļa kļūst šķidrāka un atvieglo tās novadīšanu. Taču neuzsildiet dzinēju līdz pilnai darba temperatūrai, jo eļļa paliks pārāk karsta.

3. solis. Noteciniet nolietoto eļļu. Novietojiet zem automašīnas trauku, lai notecinātu eļļu, pēc tam uzmanīgi atskrūvējiet iztukšošanas aizbāzni, izmantojot uzgriežņu atslēgu. Ļaujiet eļļai pilnībā iztecēt sagatavotajā traukā. Pēc tam nomainiet iztukšošanas aizbāzni, pārliecinoties, ka tas ir kārtīgi pieskrūvēts.

4. solis. Nomainiet eļļas filtru. Noņemiet veco eļļas filtru, izmantojot piemērotu instrumentu. Pirms jaunā filtra uzstādīšanas viegli ieeļļojiet gredzenveida starpliku ar jaunu eļļu. Tas nodrošinās labu blīvējumu un neļaus filtram pielipt nākamreiz, kad to mainīsiet.

5. solis. Pievienojiet jaunu eļļu. Izmantojiet piltuvi, lai izvairītos no eļļas šļakatām, un lēnām ielejiet dzinējā jaunu motoreļļu ar ieteicamo viskozitāti 0w-20. Neaizpildiet visu tilpumu uzreiz; Pēc lielākās tilpuma daļas pievienošanas pārbaudiet eļļas līmeni ar mērstieni.

6. solis. Pārbaudiet eļļas līmeni. Pēc eļļas pievienošanas palaidiet dzinēju dažas minūtes, pēc tam ļaujiet tam nostāvēties un pārbaudiet eļļas līmeni ar mērstieni. Līmenim jābūt starp minimālo un maksimālo atzīmi. Ja nepieciešams, pievienojiet eļļu.

7. solis. Izmetiet nolietoto eļļu. Atcerieties, ka no nolietotās motoreļļas ir jāatbrīvojas atbildīgi. Nogādājiet to specializētā atkritumu savākšanas punktā vai servisa centrā, kas pieņem nolietoto eļļu.

8. solis. Servisa ieraksts. Pierakstiet sava transportlīdzekļa datumu un nobraukumu uz momentu, kad mainījāt eļļu, lai sekotu līdzi apkopes grafikam.

Regulāra motoreļļas maiņa nav tikai daļa no automašīnas apkopes; tas ir ieguldījums auto nākotnē. Veicot šīs darbības un izvēloties pareizo eļļu, piemēram, 0w-20, jūs palīdzēsiet nodrošināt jūsu dzinēja ilgu un vienmērīgu darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti