Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Zīdainas ādas noslēpumi: kāpēc izmēģināt lāzerepilāciju

Mūsdienu straujajā dzīves ritmā ikviens atzīs, ka viens no svarīgākajiem dzīves resursiem ir laiks. Kā atzīst lielāka daļa daiļā dzimuma pārstāves, un bieži vien arī vīrieši – rūpes par lieko apmatojumu ir viens no laikietilpīgākajiem un apgrūtinošākajiem ikdienas skaistuma un higiēnas soļiem. Tieši tāpēc arī skaistumkopšanas jomā tiek rasti arvien efektīvāki risinājumi, kas atvieglo un saīsina ikdienas rūpes par savu izskatu.

Lāzerepilācija ir viena no šī brīža pieprasītākajām skaistumkopšanas procedūrām, kas ir efektīvākā un mūsdienīgākā metode liekā apmatojuma likvidēšanai. Par to, kāpēc izmēģināt lāzerepilāciju, stāsta Veselības un skaistuma centra Adoria kosmētiķe, lāzerepilācijas speciāliste Sintija Vēciņa. Ja tu vēl tikai šaubās par to, vai šī metode ir piemērotākais risinājums tieši tev, turpini lasīt!

Lāzerepilācija: perfekti gluda āda, bez lieka kairinājuma 

Lāzerepilācijas veikšanai tiek izmantota profesionāla lāzerierīce, kas izdala koncentrētu gaismas impulsu, kas selektīvi iedarbojās uz matu folikuliem. Matu folikuli atrodas zem ādas, un tajos notiek šūnu dalīšanās un keratīna veidošanās procesi, kas tālāk sekmē matu stiebru attīstību. Lāzerepilācijas laikā matu folikuli absorbē gaismas starus jeb impulsus, ko izdala lāzerierīce, un matu folikulos veidojas karstums, kas sasniedz aptuveni 100 ºC. 

Karstuma ietekmē folikuli tiek traumēti, tāpēc jaunie matiņi ataug daudz plānāki un mazāka apjomā.

Lāzerepilācija ir klīniski pierādīta un ilgstošos pētījumos apstiprināta, droša un efektīva lieko matiņu likvidēšanas metode. Taču, lai procedūra būtu nekaitīga, sagādātu pēc iespējas mazāk diskomfortu, kā arī nodrošinātu vēlamos rezultātus, ir svarīgi izvēlēties sertificētu un pieredzējušu specialistu, kas strādā ar jaunākās paaudzes, sertificētu lāzerepilācijas iekārtu.

Kāpēc izvēlēties tieši lāzerepilāciju?

Skaistumkopšana nav tikai rūpes par sejas ādas vai matu skaistumu. Tā ietver arī ikdienišķās rūpes par higiēnu, tajā skaitā arī lieko matiņu likvidāciju. Mūsdienās šim mērķim ir pieejamas daudz un dažādas metodes – skūšana, depilācija, lieko matiņu likvidācija ar elektroepilatoru, fotoepilācija un vaksācija. Taču tieši lāzerepilācija sniedz vislielākās  priekšrocības. 

  • Efektīva un ilgstoša: ar lāzerepilāciju iespējams atbrīvoties no nevēlamā apmatojuma uz ļoti ilgu laiku, tāpēc šīs metodes efektu uzskata par pastāvīgu. Procedūras laikā traumētajos matu folikulos matiņi ataug smalkāki, plānāki vai neataug vispār. Tomēr, lai panāktu vēlamo efektu, ir nepieciešams veikt pilnu lāzerepilācijas kursu, kur ilgums  ir atkarīgs no individuālā apmatojuma biezuma, ādas tipa un citiem faktoriem. Vidēji nepieciešams veikt aptuveni 6–8 procedūras, un starp procedūrām nepieciešams ievērot vismaz 4–7 nedēļu intervālu.
  • Precīza: procedūras laikā gaismas impulss iedarbojas uz katru matu folikuli atsevišķi, netraumējot apkārtējo ādu, asinsvadus vai citas audu struktūras.
  • Ātra un nesāpīga: ilgu laiku daudzus no šīs procedūras veikšanas atturēja iespējamais diskomforts, kas nereti rodas procedūras laikā un procedūrām atkārtojoties, mēdz pastiprināties. Jāmin, ka sāpes un diskomforts procedūras laikā ir atkarīgs no katra individuālā sāpju sliekšņa un izmantotās lāzerierīces. Kādam procedūra šķiet pilnībā nesāpīga, savukārt citam tā var sagādāt izteikti nepatīkamas sajūtas. Taču pateicoties modernām tehnoloģijām, lāzerepilācija ir kļuvusi daudz ātrāka un komfortablāka, jo mūsdienīgākie lāzerepilātori ir aprīkoti ar dažādām tehnoloģijām, kas mazina sāpes procedūras laikā, piemēram, aukstā gaisa plūsmu un citām.
  • Piemērota dažādām ķermeņa zonām: lāzerepilācijas būtisks pluss ir tāds, ka to var veikt teju jebkurai ķermeņa zonai, tajā skaitā sejai, padusēm, bikini zonai, rokām un kājām, plaukstu un pēdu virspusēm u. c.
  • Droša un saudzīga: lāzerepilācija ir klīniski pierādīta un atzīta par veselībai drošu procedūru, kas nerada ilgstošas, veselībai bīstamas blaknes vai citas veselības problēmas.
  • Mazina ieaugušu matiņu veidošanos: kā viens no būtiskākajiem plusiem, kas tiek saistīts ar lāzerepilāciju, ir šīs procedūras pozitīvais blakus efekts – neveidojas ieaugušie matiņi. Regulāri veicot lāzerepilāciju, ievērojami samazinās ieaugušu matiņu problēma, kas ir biežākā blakne citām lieko matiņu likvidācijas metodēm. Ieauguši matiņi rada ne tikai estētisku defektu, bet bieži vien rada arī pastiprinātu kairinājumu, niezi un alerģiskas, īpaši jutīgas ādas gadījumā, veicina iekaisumu veidošanos.
  • Gluda un kopta āda: pēc lāzerepilācijas kursa āda kļūst gludāka, maigāka un vienmērīgāka, jo tā vairs netiek regulāri traumēta, pielietojot citas agresīvas matiņu likvidēšanas metodes.
  • Pašpārliecinātība un komforts: atbrīvojoties no nevēlamajiem matiņiem, ievērojami palielinās pašpārliecinātība un komforta sajūta, īpaši tām dāmām, kas cīnās ar īpaši tumšu un biezu lieko apmatojumu. Ilgstošais procedūras efekts ļaujot justies brīvi jebkurā situācijā, krietni ietaupa laiku un ļauj aizmirst par vajadzību sekot līdzi ataugušajiem matiņiem, dodoties ceļojumos un citās ikdienas gaitās.

Kas jāņem vērā pirms un pēc lāzerepilācijas procedūras?

Ikvienam, kas vēl tikai apsver šīs procedūras piemērotību, kā pirmais solis būs konsultācija ar speciālistu. Lāzerepilāciju drīkst veikt tikai kosmetologs vai estētiskais dermatologs, kas ir ieguvis sertifikātu lāzerepilācijas veikšanai, tāpēc pirms izvēlēties savu speciālistu, stingri ieteicams pārliecināties par pakalpojuma sniedzēja zināšanām un pieredzi.

Pieredzējis speciālists pirms kursa uzsākšanas izvērtēs ādas un matiņu stāvokli, noteiks, vai lāzerepilācijasi veikšanai nepastāv kādi ierobežojumi (grūtniecība, krūts barošanas periods, onkoloģiskās un autoimūnās saslimšanas, ādas bojājumi, epilepsija, metāla implanti apstrādes zonā u. c.), kā arī nozīmēs aptuveno kursa ilgumu un biežumu. Pēc procedūras var rasties īslaicīgs apsārtums un pietūkums, kas ierasti pāriet diennakts laikā. Tāpat svarīgi ir ievērot speciālista ieteikumus par ādas kopšanu pēc procedūrām: 

  • ideālā gadījumā vismaz 2 nedēļas sargāt apstrādes zonu no tiešiem saules stariem un izvairīties no solārija apmeklējumiem, tā nodrošinot ātrāku ādas atjaunošanos;
  • 2–3 dienas pēc procedūras izvairīties no saunas un pirts procedūrām, baseinu apmeklējumiem;
  • starp procedūrām no liekajiem matiņiem drīkst atbrīvoties tikai ar skuvekli.

Lāzerepilācija ar jaunākās paaudzes lāzerepilatoru Veselības un skaistuma centrā Adoria!

Ja vēlies atbrīvoties no liekajiem matiņiem uz visiem laikiem, veic lāzerepilāciju Veselības un skaistuma centrā Adoria, Rīgā, A. Čaka ielā 70-3! Lāzerepilāciju un citus estētiskās un ārstnieciskās kosmetoloģijas pakalpojumus veic pieredzējusi meistare, kosmētiķe Sintija Vēciņa. Piesaki savu vizīti, apmeklējot adoria.lv vai zvanot pa tālruni +371 67 315 000!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti