Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lelde Stumbre: Dāvanu saraksts

Šogad man visas dāvanas būs paštaisītas, neviena pirkta! Būs eņģelis no papīra un gaisīgiem spalvu spārniņiem, fotogrāfijas, ierāmētas vienkāršā rāmītī. Esmu noadījusi cepuri ar pušķi galā - tādas tagad jauniešiem modē. Un, protams, krāsainas zeķes no dziju atlikumiem. No saplīsušām krellēm savēršu jaunas krelles vai varbūt aproci.

Krelles var savērt arī no pupiņām, konfektēm, piparkūkām, čiekuriem un vispār no visa, kas ir apaļš un krāsains. Kāda man pazīstama dāma kolekcionē vēdekļus no visas pasaules - vienu tādu viņa dabūs šogad, no Latvijas. Tamborēšanā neesmu nekāds meistars, tomēr no lupatiņām varu uztamborēt paklāju pie gultas vai paliktni kafijas kannai. Viena vakara darbiņš.

Pārskatīsim pagājušā gada sēklu krājumus - tās vēl noteikti derēs nākamajam pavasarim un kāda dārzniece šo dāvaniņu novērtēs. Nupat izlasīju divas lieliskas grāmatas par Ēģipti un ar ēģiptiskiem ornamentiem pamēģināšu apgleznot kādu vienmuļi brūnu puķupodu. Podiņā var sabērt pašceptas piparkūkas. Ja mājās ir kāda interesanta pudele, tajā var sabērt dažādus graudus, tos nesajaucot un iespraust sveci.

Diskos var ierakstīt mājas video ar apsveikuma runām, fotogalerijas ar pagājušās vasaras piedzīvojumiem. Man mājās, piemēram, ir visi pagājušā gada Ilustrētās vēstures žurnāli, un es zinu kādu, kurš būs sajūsmā par šo komplektu. Protams, arī grāmatas. Ir grāmatas, ar kurām gribas padalīties, - lai tās mierīgi ceļo uz nākamo māju pie laba cilvēka.

Dāvaniņu topā ir mājās taisīti konservi - ievārījumi, marinētas sēnītes, ķirbīši, medus. Vīrieši Ziemassvētkos, protams, ir izmisumā un cerībā raugās tikai uz veikalu plauktiem. Bet daži vīrieši tik labi māk gatavot ēst. Ja citādi nevar, labi, lai viņš tērē to naudu, bet lai nopērk biļetes uz kādu labu filmu, teātra izrādi, koncertu vai operu. Nu, vismaz divas biļetes uz Stokholmu ar prāmi! Tikai ne dāvanu karti veikalā, citādi jau nedēļu pēc iepirkšanās "dāvana" būs aizmirsta.

Uztaisīšu šogad katram ģimenes loceklim pa eņģelītim, katru savā krāsā un ar citādu ģīmīti. Sargeņģelīti nākamajam gadam.

***

Kā taisīt eņģeli

No stingra papīra izgriež eņģeļa formu. Ar flomāsteru iezīmē sejiņu. Aizmugurē ar līmlenti pielīmē spalvas - spārniņus. Ja vēlas, var vēl visādi izgreznot. Noloka apakšmalu, lai eņģelītis stāv, bet var arī izveidot cilpiņu augšā, lai to varētu pakārt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko