Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lelde Stumbre: Glāze ūdens

Svētki nosvinēti. Pirms svētkiem centāmies iztīrīt māju, pēc svētkiem vajadzētu "tīrīt" savu paša ķermeni. Jo svētki saistās ne tikai ar pozitīvām emocijām, bet arī ar lielāku vai mazāku psiholoģisku stresu. Svētkos mēs arī nedaudz pārspīlējam - gan ar to, vai viss izdosies, kā iecerēts, gan ar ēšanu.

Nu patīk mums, latviešiem, svētkos kārtīgi paēst! Pēc svētku parādes, uguņošanas, pastaigām pa izrotāto pilsētu, saprotams, ka mājās sagatavota arī pienācīga maltīte. Protams, tā nav salīdzināma ar Ziemassvētku cienastiem, un tomēr. Tad nu nākamajā dienā jādod atslodzi ķermenim un garam. Un pats labākais līdzeklis - glāze ūdens.

Ūdens mēdz būt dzīvs un nedzīvs. Nedzīvais tek pa mūsu pilsētas ūdensvadu caurulēm, dzīvais atrodams zemes dzīlēs. Attīrot ķermeni, vajadzētu dzert ūdeni no avota. Starp citu, Rīgā esam uzgājuši četrus avotus (Kleistu mežā, Pārdaugavā divus, vienu - netālu no Rumbulas), tomēr Rīgas avotu ūdens laikam nav lietojams, lielpilsētas piesārņojums pārāk liels. Latvija ir bagāta ar avotiem, tomēr vajadzētu gan iepriekš laboratoriski pārliecināties, kāds ir to ūdens, tāpat izpētīt, vai avots netiek piesārņots.

Ja tomēr tuvumā nav ne avota, ne arī gribas aiziet līdz veikalam, protams, var dzert ūdeni no krāna, bet tad tas obligāti jānostādina vismaz pāris stundu, un vēlams piepilināt glāzei vismaz nedaudz pilienu citrona sulas. Mēs taču neaplejam savus istabas augus ar ūdeni tieši no krāna, vai ne? Es to nostādinu vismaz diennakti.

Man patīk domāt, ka ūdenim ir atmiņa, tādēļ es nostādināto ūdeni uzrunāju maigiem vārdiem - lai tas atgūst savu dziedinošo spēku, ko zaudējis, triecoties pa metāla caurulēm. Pastāv uzskats, ja gribas dzert krāna ūdeni, tas jānovāra. To gan nevajag darīt, jo ar novārīšanu ūdens zaudē jebkuru vērtību, bet mēs taču gribējām savu organismu nevis izskalināt, bet tam palīdzēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko