Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lelde Stumbre: Veļas diena

Ar veļas mazgājamo mašīnu nekādos lielos draugos neesmu. Kaut kā nepatīk tās lielās baltās mašīnas, kuras tikšķ, dobji rūc, drusku kratās un mežonīgi griežas. Liekas, tūlīt pacelsies gaisā. Turklāt ūdens kopā ar elektrību skan kaut kā nedroši. Vasarā, jā, tad man patīk pašļakstīties pa dārzu un vējā izkārt tīrās drēbes, bet ziemā... Tomēr, kas jādara, jādara, un esmu izpētījusi, kā mazgāt veļu zaļi un taupīgi.

Es veļas mazgājamo mašīnu lietoju ne biežāk kā reizi nedēļā, pavasarī un vasarā pat retāk. Tā jau nav, ka skapī tikai viena drēbju kārta. No tā atkarīgs arī patērējamais veļas pulveris un izmantotais elektrības daudzums.

Veļas mazgājamās mašīnas mums ir gudras - var ieslēgt gan taupīgo režīmu, gan regulēt temperatūru. Ar 30 grādiem pilnīgi pietiek, lai izmazgātu tumšas drēbes. Gaišajām, iespējams, var uzgriezt visus 40. Veļas mazgājamā mašīna noteikti jāpielādē pilna, tad tā darbosies patiešām efektīvi. Veļas mazgājamo mašīnu žāvēšanas režīms, izrādās, patērē lielāko elektrības daļu - es to vispār nelietoju. Veļu žāvēju vai nu laukā, vai istabā uz speciāla žāvētāja.

Kas attiecas uz veļas pulveriem, tad videi un galvenais cilvēkam, draudzīgie pulveri mūsu veikalos ir sastopami. Un lietot šos pulverus tiešām ir svarīgi, ja nevēlies iedzīvoties nepatīkamās ādas problēmās. Es izvēlos veļas pulverus, kas nesatur balinošas vielas. Jo balinātāji, kas pievienoti pulveriem, netiek pilnībā izskaloti, bet ieķeras audumā, gaismā radot baltuma efektu. Bet tie nekavējoties nonāk uz cilvēka ādas, un alerģiskiem cilvēkiem jācieš.

Veļas mazgāšanas līdzekļus pērku tikai kompaktajos iepakojumos - te vienkārši jāievēro norādītais daudzums, ko jāpievieno veļas mazgājamajai mašīnai, un viss atmaksāsies. Tādi veļas pulveri kā MiniRisk, Frosch, Neutral, NOR-WEX, Kastanis nesatur fosforu, hlora balinātāju, tie ir nekaitīgi bērniem un cilvēkiem ar jutīgu ādu.

Es galīgi nevaru ciest smaržvielas, kas pievienotas pulveriem, tās ir uzmācīgi nedabiskas, un nekas nesmaržo labāk kā vējā žuvuši palagi.

Nesen kāda mana draudzene aizgūtnēm jūsmoja par saimniecības ziepēm - nost ar veļas pulveriem, tikai skaidiņās sarīvētas saimniecības ziepes! Tās vairs nesmirdot kā agrāk, bet izmazgājot perfekti un, protams, ir lētākas. Būs jāpamēģina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko