Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Noskaņu dāvanas Ziemassvētkos

Paša sastādīta dziesmu izlase, rokdarbi, ievārījuma burciņa - šīs ir tikai dažas no lietām, kas neprasa iet uz veikalu, lai atcerētos tuviniekus Ziemassvētkos. Pētījumu kompānijas Data serviss veiktais pētījums par Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētku dāvanu vēlmēm rāda, ka, izvēloties, ko dāvināt, cieņā būs nelielas vai pašdarinātas dāvanas. Taču saņemt gan Latvijas iedzīvotāji vēlas dārgas un izsmalcinātas lietas. Dienas aptaujātie eksperti uzsver - bez liekas greznības! Svarīgākais ir atcerēties par konkrēto cilvēku un to, ka pie dāvanas ir piedomāts, nevis pati dāvana.

***

Skaists iesaiņojums

Ieva Zībārte, arhitekte:

Šobrīd ekonomiskās krīzes laikā vērojama atgriešanās ģimenē. Tam piestāv rokdarbi, adījumi, zeķes, kaut kas pašizdomāts - piemēram, savs pagatavots ievārījums. Ne jau vienmēr jāiet veikalā. Tomēr, ja rocība ļauj izvēlēties dārgākas lietas, ieteiktu dāvināt ko tādu, kas sagādā prieku - latviešu dizaineru darbus, latviešu izdevēju grāmatas, albumus, tādas lietas, ko pats ikdienā nepērk. Tuvinieki un draugi ir cilvēki, kurus mēs pazīstam, tāpēc pati saviem tuvajiem cenšos uzdāvināt to, kas konkrētajam cilvēkam ir vajadzīgs - grāmatas, kosmētika, skaistumkopšanas lietas labsajūtai. Vienmēr īpaši cenšos iepriecināt bērnus - sataisīt vairākus sainīšus. Tām ne vienmēr jābūt dārgām un lielām dāvanām. Un svarīgākais ir nevis pati lieta, bet tas, ka tu tiešām esi pie tās piedomājis, tāpēc ļoti liela nozīme ir dāvanas iesaiņojumam. Skaists iesaiņojums rada noskaņu. Pirktos maisiņus es neatbalstu.

Dāvanas internetā

Andra Šulca, arhitekte:

Nevaru ieteikt konkrētas dāvanas, jo labākā dāvana ir tā, kas domāta konkrētajam cilvēkam, domājot par viņa vajadzībām. Es pati dāvanas pirkšu internetā - ir dažādas mājaslapas, kur var pasūtīt interesantas dizaina lietas, kas ir nelielas un jaukas dāvanas. Iesaku to darīt arī citiem. Turklāt tas ietaupa laiku. Saviem tuviniekiem mēdzu dāvināt gan praktiskas, gan skaistas lietas - cenšos tiešām noskaidrot, kas šim cilvēkam ir nepieciešams, jo visnepatīkamāk ir tad, ja dāvanu pēc uzdāvināšanas jāliek nevēlamo dāvanu maisā un varbūt pat jādāvina tālāk citiem. Jebkurā gadījumā man šķiet, ka, tāpat kā dzimšanas dienā, arī Ziemassvētkos ir svarīgi saņemt un dāvināt dāvanas. Tas ir jauks veids, kā parādīt, ka tu esi par to cilvēku domājis, - nav svarīgi, kas šajā dāvanā iekšā, tā var būt arī ar roku pagatavota apsveikuma kartīte.

Dziesmu izlase, kalendārs

Pēteris Bajārs, arhitekts:

Tā kā Ziemassvētki ir ģimenes svētki, kad galvenais ir atcerēties par saviem vistuvākajiem cilvēkiem, nevajadzētu mesties lielajā iepirkumu drudzī un pirkt veļas mazgājamās mašīnas, gludekļus un tamlīdzīgas lielas mantas. Pats svarīgākais - parādīt savu attieksmi ar kaut ko, ko tu esi izgatavojis pats. Tas var būt paša gleznojums, zīmējums vai kāds cits pašdarinājums, kur vērtība būs cilvēka ieliktajam darbam un izdomai. Ar finansiālām iespējām te nav nekāda sakara. Es pats, apdāvinot savus tuvākos radiniekus, mēdzu izveidot tam cilvēkam veltītu mūzikas dziesmu izlasi vai kalendāru ar nozīmīgām lietām mums abiem. Uzskatu, ka nav vajadzīgs pārāk aizrauties ar dāvināšanu, - pilnīgi pietiek, ka atceras savus tuvākos, bet, ja cilvēkam sirds ir liela, var, protams, apdāvināt arī citus. Ziemassvētkos nav obligāti jāparāda, cik tu veiksmīgi vari pārciest ekonomisko krīzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko