Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +22 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pagaidām iekārtojušies svešā interjerā

Pa dziļo novembra nogales sniegu aizbrienot no mašīnas līdz mājas durvīm, Markusa zābaciņos mazliet sabiris sniegs. Atslēdzis mājīgā trīsistabu dzīvoklīša durvis, aktieris Andris Bulis nometas uz ceļiem, lai palīdzētu četrus gadus vecajam dēlam zābaciņus novilkt. "Markus, uzvelc čības!" viņš mīļi piekodina.

Andra sieva Ilze uzmet skatienu logiem - satumsis. Kad trijotne darbdienās pārrodas mājās - Andris un Ilze no darba, bet Markuss no bērnudārza, - tuvojas pusastoņi. Paliek vien dažas stundiņas, lai sakārtotu lietas nākamai dienai un samīļotos. Ir tik jauka sajūta būt pašiem savās mājās, Buļi atzīst. Jaunajai ģimenei šie būs pirmie Ziemassvētki prom no vecākiem.

Izvēli nosaka arī bērnudārzs

It kā prom, bet tepat līdzās! Ilzes vecāki, pie kuriem jaunā ģimene dzīvoja līdz šim, tepat vien pāri pagalmam. Buļi stāsta - ir ļoti jauki, ka vecāki gatavi jaunai ģimenei palīdzēt. Kad Andris un Ilze apprecējās, viņi bija tikko no augstskolas sola. Par sava mājokļa iegādi tobrīd nevarēja būt ne runas. Īrēt dzīvokli jaunā aktiera ģimenei tolaik nozīmēja - atdot ievērojamu daļu savu ienākumu. Tādēļ viņi labprāt pieņēma Ilzes vecāku piedāvājumu padzīvot vecāku mājās. "Jaunai ģimenei jābūt savai dzīvei - par to bijām pārliecināti jau tad, kad gaidījām Markusu," stāsta Ilze. Tomēr viņiem bija skaidrs, ka vispirms jānostiprina savas pozīcijas darbā. Jātiek pie stabilas algas. Kopš izveidojis ģimeni, Andris strādā ne tikai teātrī, bet arī televīzijā. Vada pasākumus. Piedalās reklāmās. Savukārt Ilze, pēc izglītības tulks, tagad strādā starptautiskajā auditorfirmā KPMG Latvia. Šogad Buļi nolēma, ka pienācis laiks savam mājoklim. "Pašiem sava dzīve. Savs kredīts," Andris joko. Viņi izvēlējās trīsistabu dzīvokli Purvciemā iepretim Ilzes vecāku mājoklim. Viens no nopietnākajiem argumentiem par labu tieši Purvciemam bijis bērnudārzs, kur Markuss piereģistrēts rindā jau četru mēnešu vecumā. Labi zinot, ka vieta valsts dārziņā ir zeltā vērtē un rindas milzīgas, Buļi nosprieda, ka iegādāties pašiem savu dzīvokli šajā rajonā it nemaz nebūtu slikti. Ik rītu, aizvedot Markusu uz bērnudārzu, Ilze uz darbu Pārdaugavā dodas ar auto. Andris - ar trolejbusu. Izkāpjot centrā, līdz Teātra observatorijai vien dažu minūšu gājiens!

Gaidāms remonts!

Viena no labākajām īpašībām trīsistabu dzīvoklim tā dēvētajā lietuviešu projektā ir telpu izvietojums: trīs izolētas istabas, neliels priekšnams un virtuvīte. "To mēs tiešām novērtējam, ka ir iespēja norobežoties, kad nepieciešams," Andris vaļsirdīgi stāsta. Markusam vēl tikai četri gadi - gribas skraidelēt un padauzīties. Kad Andris gatavojas lomai, viņam nepieciešams miers un klusums. Vai Ilzei un Markusam brīvdienu vakaros, kad Andris izrādē, nav skumīgi? Viņa stāsta, esot pierasts. Turklāt, Andris nemēdzot aizsēdēties naksnīgās ballītēs. Izrāde beidzas, un viņš jau pēc neilga laika ir mājās. "Ģimene man vienmēr būs pirmajā vietā. Pat, salīdzinot ar teātri," aktieris saka, mīļi satvēris sievas roku.

Pagaidām Buļi iekārtojušies "svešā interjerā". Pat dīvāniņš viesistabā ir iepriekšējo iemītnieku atstāts! "Baltas sienas un tumšas mēbeles," Andris stāsta, kā šeit izskatīsies pēc remonta. Gribētos kaut ko senatnīgu, no ozolkoka. Laiks rādīs, kā viss būs. Buļi stāsta, izfantazēties var visādi, bet jārēķinās, ka viņi nedzīvo savrupmājā vai daudzdzīvokļu nama mansardā ar milzu logiem. Nelielā tipveida dzīvoklītī atļauties ekstravagances - tas nebūtu gaumīgi, spriež Andris un Ilze.

"Protams, ka šī nav mūsu sapņu māja," viņi neslēpj. Ja kādreiz dzīvē būs lielākas materiālās iespējas, gribētos māju. Pavaicāti, kur Rīgā dzīvot visjaukāk, abi domīgi saskatās. "Vecrīgai taču ne vainas," Andris pasmaida. Buļi nesapņo par nereālo, bet priecājas par visu, ko izdevies kopīgiem spēkiem sasniegt, sakārtot.

Tagad viņi palēnām sāk gatavoties Ziemassvētkiem. "Būs jānes mājās eglīte," Ilze saka. "Viņa ceps ļoti garšīgu biezpiena plātsmaizi," Andris piebalso. Ziemassvētkos viņi paciemosies pie Andra, gan arī Ilzes vecākiem. Nākamgad, kad pašu dzīvoklītis būs svaigi izremontēts, aicināšot ciemos tuvus un mīļus cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko