Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Roka iemēģināta, jāiet tālāk

Panorāmas laika ziņu lasītāja Estere Šēnberga-Mironoviča ar vīru hokeja komandas Ogre ASK aizsargu Aigaru Mironoviču un četrus mēnešus veco meitiņu Rafaelu dzīvo Torena namos.

Pirmajā acu uzmetienā šķiet, ka Esteres un Aigara dzīvoklis ir gan plašs, gan gaišs, taču Aigars bilst: "Katram cilvēkam gribas savu stūrīti. Pagaidām meitiņas gultiņa atrodas mūsu guļamistabā. Kad Rafaela paaugsies, šajā dzīvoklī pašas istabiņu viņai iekārtot nevarēsim." Tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc Rafaelas tētis un māmiņa jau tagad domā par dzīvokļa maiņu, kaut gan Aigars šo mājokli nopircis tikai pirms diviem gadiem. Toreiz viņš tikko bija šķīries no draudzenes, tā sacīt - brīvs puisis. Draudzenei atstājis dzīvokli, tāpēc steigšus bija jāmeklē jauna dzīvesvieta. Tajos treknajos gados dzīvokļi jaunajos projektos tika ķertin izķerti, un Aigars, kurš par Torena namiem izlasīja sludinājumā, šo dzīvestelpu nopirka, daudz nedomājot. Laika ziņu meiteni Esteri viņš vēl nepazina. Tālākais risinājās kā filmā.

Bija tikai baltas sienas

Vīrietim bez saimnieciskām iemaņām un ar katram stiprā dzimuma pārstāvim pieļaujamo slinkuma koeficientu, protams, izdevīgāk būtu pirkt pilnīgi gatavu, varbūt pat mēbelētu dzīvokli. Aigaram Mironovičam visu patīk darīt pašam. Viņš izdomāja, kā dzīvoklim jāizskatās, visu izplānoja un tad kopā ar hokeja komandas biedriem lika starpsienas, krāsoja, lika flīzes vannas istabā. Drauga dzīvoklī Baložos hokejists noskatīja simpātisku virtuves iekārtu un Rīgā, Ventspils ielā, pasūtīja savam dzīvoklim gluži tādu pašu. Priekšnamā viņš iekārtoja ērtu un ietilpīgu sienas skapi, ieejas durvīm pretī pakāra lielu spoguli platā rāmī, kurā var skatīt sevi no galvas līdz kājām. Abi smej - Rafaela pirms pāris dienām pirmo reizi esot skaidrojusi attiecības ar spogulī redzamo meiteni.

Guļamistabai atvēlēta neliela platība, bet virtuve apvienota ar viesistabu. Abas telpas šķir tikai augstais virtuves galds. Pie tā Aigars un Estere ietur ēdienreizes, ap to pulcējas ciemiņi. Namatēvs ļoti lepojas ar vannas istabu, kur viss paša izdomāts. Īpaši ilgi meklētas melnās flīzes un santehnika. Tā vien šķiet, ka vannas istaba visvairāk patīk arī Aigara meitiņai, ikvakara vannošanās reizēs Rafaela vienmēr esot ļoti smaidīga.

Pakļauti meitiņai

Četrus mēnešus vecā Rafaela visu laiku smaidīja arī mūsu ciemošanās reizē un ar pirkstiņiem mēģināja mutē sataustīt vēl neesošus zobiņus. Estere stāsta, kā satikusi Aigaru un ienākusi mīļotā cilvēka dzīvē un mājoklī: "Iepazināmies, un pēc piecām dienām viņš mani jau bildināja. Tad es pirmo reizi atnācu pie viņa ciemos." Estere, kura tolaik dzīvoja lielveikala Spice tuvumā, atceras, ka dzīvoklis viņai ļoti patika, bet galvenais - pārsteidza, ka Aigars to iekārtojis pats. Plašs, saulains un minimālisma stilā ieturētais līgavaiņa mājoklis apliecināja, ka Aigars ne tikai ripu pa ledu prot dzenāt. Pēc laulībām abi te neko daudz nav mainījuši. Korekcijas ienesa mazā Rafaela. Aigars smej, ka nupat pārdošanai sagatavotais dīvāns nebija slikts, tikai abiem šķita, ka asie stūri var apdraudēt meitiņas drošību, tāpēc nopirkts dīvāns ar mīkstiem un noapaļotiem stūriem. Rafaelas gultiņa ielikta guļamistabā. Estere brīnās: "Meitiņa ne par ko negrib tajā gulēt, droši vien viņa to uzskata par cietumu. Viņa aizmieg tikai mūsu gultā."

Priekšnamā pie sienas pieslieti divi velosipēdi. Esot nopirkts arī sēdeklītis Rafaelai - pavasarī izbraukumos visa ģimenīte jau varēšot doties kopā. Blakus velosipēdiem atrodas bērna ratiņi. Varētu jau tos atstāt kopējā gaitenī, bet Estere jūtas drošāk, kad tie ir dzīvoklī.

Tā viņi visi trīs dzīvo - ērtā minimālismā - un sapņo par jaunu mājokli.

Tikai tepat Torena namos

Estere un Aigars gluži vienā balsī saka - viņi arī turpmāk vēloties dzīvot Torena namos. Aigars priecājas: "No šejienes līdz Vecrīgai ir tikai 2,5 kilometri!" Gandrīz ar roku ātri sasniedzama jebkura vieta pilsētā. Priecē arī tas, ka apkārtnē nav sevišķi daudz cilvēku, toties ir daudz koku, zaļumu. Estere bilst - liela nozīme esot tam, ka jau iepazīti jaukie kaimiņi, starp kuriem ir gan sabiedrībā populāri cilvēki, gan daudzas māmiņas ar maziem bērniem. Estere un Aigars cer, ka "varbūt kāds no augšējiem kaimiņiem, kur dzīvokļi iekārtoti divos stāvos, gribēs mainīties uz mazāku platību". Estere smaida, ka pēc privātmājas ar dārziņu un puķu dobēm viņa šolaik nealkstot: "Tas laiks mums vēl priekšā. Pagaidām gribas atrasties dzīves viducī, audzināt Esteri un strādāt. Esmu noilgojusies pēc televīzijas."

Panorāmas skatītāji jau pamanījuši, ka simpātiskā laika ziņu teicēja atkal ik pārnedēļu stāsta mums par to, kādi vēji pāri Latvijai pūtīs tuvākajās dienās. Ko tikmēr dara Rafaela, kamēr māmiņa uzsmaida televīzijas skatītājiem? Atbild Aigars: "Es pašlaik ārstēju savu salauzto kāju, tāpēc visi trīs kopā braucam uz televīziju. Estere laika ziņās aizņemta tikai aptuveni stundu, un man ar meitiņu nav grūti viņu tikmēr pagaidīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko