Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šrilankā steidz pabeigt milzu egli, kas pretendēs uz Ginesa rekordu

Pamatīgas būvdarbu kavēšanās dēļ Šrilankā laikā nav izdevies realizēt ambiciozu plānu uzbūvēt 100 metrus augstu mākslīgo Ziemassvētku egli. Lai to varētu pagūt iedegt svētkos, nevis vairākas dienas pēc tam, nolemts struktūru saīsināt gandrīz uz pusi. Tomēr, būdama "tikai" 57 metru augsta, egle tāpat visticamāk, oficiāli tiks iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē garākā mākslīgā svētku egle, vēsta britu tabloīds Daily Mail. Tādējādi mākslīgā egle par diviem metriem pārspētu pērn Ķīnas provincē Guidžou uzcelto.

Lai darbus pabeigtu laikā, maiņās nemitīgi strādā 150 strādnieku, bet darbs pie egles sastāvdaļu izveidošanas sākts jau šā gada augustā. 

Vienu brīdi, kad projekta virzītāji saprata - 100 metru augsto egli nebūs iespējams pabeigt laikā -, kā arī saskaroties ar kritiku no katoļu garīdzniecības puses par veltīgu izšķērdību, projektam draudēja pilnīga apturēšana. Arī pērn valsts katoļu baznīca pat nākusi klajā ar aicinājumu Ziemassvētku egles neizvietot katoļu dievnamos, jo tiem "neesot reliģiskas nozīmes". Tomēr beigās, iejaucoties Šrilankas premjerministram un finanšu ministram, pārrunās ar garīdzniecību tomēr saņemta svētība turpināt milzu egles celtniecību. 

Kopumā projekta izmaksas sniedzas vairākos simtos tūkstošu ASV dolāru, taču šie līdzekļi tiek segti no sponsoru un ziedotāju, ne no valsts kabatas, vēsta Al Jazeera

Egli izgaismos aptuveni 600 000 LED diožu, to rotās arī aptuveni miljons dažādās krāsās krāsotu čiekuru. 

Interesanti, ka rekords par pasaulē lielāko dabīgo Ziemassvētku egli nav pārspēts jau 66 gadus, turklāt tā "pārsit" visas mākslīgās egles. 1950.gadā ASV pilsētā Sietlā uzstādītā egle bija 67 metrus augsta.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko